Набережна: відкрили грузинську пекарню

03 Березня 2016, 12:26
7836

У новій багатоповерхівці на вулиці Набережній, 2 працює заклад грузинської кухні «Кетілі Пурі».

«Кетілі Пурі» (у перекладі з грузинської – «добрий хліб») – радше не кафе, а пекарня. Власне, про це свідчить і вивіска «Грузинська пекарня» над входом у заклад. Елемент кафе – кілька столиків для відвідувачів. Окрім випічки, тут готують каву і чай, пропонують соки та газовані напої. Жодного алкоголю – навіть грузинського вина – немає.

Печуть близько 10 видів випічки.

«Є хачапурі  по-мегрельськи, хачапурі по-аджарськи. Робимо кубдарі з м’ясом – зі свининою, куркою, яловичиною. Кілька видів хліба – з часничком і спеціями, з кропом та сиром сулугуні. Продаємо також грузинські соуси», – розповідає власниця пекарні Світлана Арутюнян.

Випічку тут називають «лєпьошка». 300-грамова лєпьошка з м’ясом чи сиром коштує 20 гривень. Хачапурі по-аджарськи, яке готують на замовлення і їдять гарячим – 45 гривень (400 грамів). Бездріжджовий хліб з цільнозернового борошна  – 10 гривень (350 грамів). Лєпьошка хліба з зеленню і сиром – 15 гривень (600 грамів).

«Фішка» закладу – напівкругла піч, зроблена за принципом грузинської печі «тоне»: у ній лєпьошки і самсу печуть приліпленими до стінок в середині печі.

Господиня пекарні – волинянка з вірменським корінням Світлана Арутюнян. Зізнається: хоч і отримала освіту юриста, але постійно душа лежала до іншої сфери. Ще раніше жінка відкрила схожу міні-пекарню у Ковелі.

«Хочеться готувати і продавати щось таке, що не боїшся дати своїй дитині», – каже власниця.

Вона ж працює у пекарні шеф-кухарем. Для цього навіть спеціально їздила у Грузію, вивчала особливості і секрети національної кухні.

У планах «Кетілі пурі»  – робити хінкалі, грузинські солодощі, оригінальний лимонад, соуси власного виробництва, і навіть перші страви.

Від четверга, 3 березня, обіцяють увести послугу доставки, яка коштуватиме 15 гривень, а в разі замовлення на 100 гривень і більше буде безплатною.






 

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected].​

Коментарі
03 Березня 2016, 18:53
"Робимо кубдарі з м’ясом – зі свининою" - пишут в этой статье. Какой это кубдари?! Кто так дэлает?! Куда барашек дэвал?! Ээээээээ! Сам такой кубдари кушай
03 Березня 2016, 21:28
З вином було би ліпше...шкода((((
03 Березня 2016, 22:13
Молодці смачно
03 Березня 2016, 22:42
волинянка з вірменським корінням Світлана Арутюнян... и грузинское меню ...катастрофа
03 Березня 2016, 23:16
молодці!
04 Березня 2016, 13:03
Скажу так, вчора купував у вас хачапурі, дуже смачне було...<br/>Однак приіжав до Вас за лавашом, тому що бував у Харкові то там є також заклади грузинськоі кухні &quot;Картвеллі&quot;...і лаваші дуже смачні...<br/>Запитав у вашого продавця сказав що у Вас іх немає, і дуже шкода, були, але такі як на шаурму, але це не то
18 Квітня 2016, 16:36
Нереально смачно!!!
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром