Набережна: відкрили грузинську пекарню
У новій багатоповерхівці на вулиці Набережній, 2 працює заклад грузинської кухні «Кетілі Пурі».
«Кетілі Пурі» (у перекладі з грузинської – «добрий хліб») – радше не кафе, а пекарня. Власне, про це свідчить і вивіска «Грузинська пекарня» над входом у заклад. Елемент кафе – кілька столиків для відвідувачів. Окрім випічки, тут готують каву і чай, пропонують соки та газовані напої. Жодного алкоголю – навіть грузинського вина – немає.
Печуть близько 10 видів випічки.
«Є хачапурі по-мегрельськи, хачапурі по-аджарськи. Робимо кубдарі з м’ясом – зі свининою, куркою, яловичиною. Кілька видів хліба – з часничком і спеціями, з кропом та сиром сулугуні. Продаємо також грузинські соуси», – розповідає власниця пекарні Світлана Арутюнян.
Випічку тут називають «лєпьошка». 300-грамова лєпьошка з м’ясом чи сиром коштує 20 гривень. Хачапурі по-аджарськи, яке готують на замовлення і їдять гарячим – 45 гривень (400 грамів). Бездріжджовий хліб з цільнозернового борошна – 10 гривень (350 грамів). Лєпьошка хліба з зеленню і сиром – 15 гривень (600 грамів).
«Фішка» закладу – напівкругла піч, зроблена за принципом грузинської печі «тоне»: у ній лєпьошки і самсу печуть приліпленими до стінок в середині печі.
Господиня пекарні – волинянка з вірменським корінням Світлана Арутюнян. Зізнається: хоч і отримала освіту юриста, але постійно душа лежала до іншої сфери. Ще раніше жінка відкрила схожу міні-пекарню у Ковелі.
«Хочеться готувати і продавати щось таке, що не боїшся дати своїй дитині», – каже власниця.
Вона ж працює у пекарні шеф-кухарем. Для цього навіть спеціально їздила у Грузію, вивчала особливості і секрети національної кухні.
У планах «Кетілі пурі» – робити хінкалі, грузинські солодощі, оригінальний лимонад, соуси власного виробництва, і навіть перші страви.
Від четверга, 3 березня, обіцяють увести послугу доставки, яка коштуватиме 15 гривень, а в разі замовлення на 100 гривень і більше буде безплатною.
Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected].
-
Сьогодні
-
Завтра
-
Незабаром
Коментарі