Лучани можуть позмагатися за відкриття молодіжного центру

06 Серпня 2023, 14:53
Фото ілюстративне 538
Фото ілюстративне

ГО «Молодіжна платформа» відкриває конкурс на створення молодіжних центрів у Закарпатській, Львівській та Волинській областях.

 Громадська організація «Молодіжна платформа» експертно займається запуском та розвитком молодіжних центрів в Україні, спрямовуючи свої зусилля на розвиток їх спроможності та збільшення якісного впливу на молодь. Про це інформують організатори.

Ціллю конкурсу є відібрати 10 ініціативних груп, яким нададуть повноцінну підтримку для створення молодіжного центру та формування самостійної команди. Ці команди навчаться залучати ресурси у свої громади протягом серпня 2023 - липня 2024 року. Проєкт несе величезний потенціал для підвищення якості життя молоді та розвитку молодіжних спільнот.

Для участі у конкурсі запрошуються ініціативні групи з громад Закарпатської, Волинської та Львівської областей, які мають намір створити або модернізувати існуючий молодіжний центр комунальної форми власності.

Кожна ініціативна група, яка успішно пройде відбір, отримає значну підтримку, зокрема:

  1. Великий фінансовий імпульс. Відібраним ініціативним групам буде надано фінансову підтримку для ремонту, облаштування та закупівлі необхідного обладнання на суму орієнтовно 1 мільйон гривень. Також буде доступна фінансова підтримка для реалізації програмної та операційної діяльності на суму орієнтовно 475 тисяч гривень. В окремих випадках розглядаються більші запити фінансової підтримки, залежно від обґрунтування ініціативної групи.
  1. Можливості для соціального підприємництва. Відібрані молодіжні центри матимуть можливість створити напрям соціального підприємництва для забезпечення фінансової сталості. Робота зі створення напряму соціального підприємництва передбачає участь в інтенсивній освітній програмі, розробку бізнес-плану, менторський та експертний супровід, а також грант у розмірі до 400 тисяч гривень від імплементаційного партнера ГО «School of ME». Це допоможе забезпечити самодостатність центра та розширити його соціальний вплив на громаду.
  1. Професійний менторинг. Кожна ініціативна група отримає менторську підтримку від досвідчених фахівців, що допоможе їм у кожному етапі створення, запуску та здійсненні програмної діяльності молодіжного центру.
  1. Навчання та розвиток. В рамках програми підтримки будуть проводитися різноманітні навчальні тренінги для розвитку компетенцій працівників та волонтерів молодіжних центрів. Офлайн та онлайн навчання на різні теми, такі як комунікації, інклюзія, фінансова сталість та інші, допоможуть підготувати команду центру до ефективної роботи.
  1. Творча атмосфера. Дизайн-сесії з облаштування та стилізації приміщення центрів залучатимуть молодь громади, де створюється центр, що дозволить створити унікальну та затишну атмосферу для відвідувачів.
  1. Розвиток стратегічних планів. Консультації щодо розробки стратегічних планів розвитку допоможуть ініціативним групам створити чіткий та ефективний план дій для майбутнього розвитку молодіжного центру.

 Деталі та необхідні документи для участі в конкурсі доступні за посиланням. 

ГО «Молодіжна платформа» закликає всіх зацікавлених громад зголошуватися та надсилати заповнену аплікаційну форму до 20 серпня 2023 року за посиланням

З метою інформування про деталі подання заявки 14 серпня о 18:00 буде проходити презентація в онлайн форматі. Долучитися до зустрічі можна за посиланням.

 

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024