Кривий Вал: сусіди «побили горщики» через ворота

26 Березня 2018, 18:19
Вулиця Кривий Вал у Луцьку 2917
Вулиця Кривий Вал у Луцьку

Жителі міста Луцька просять демонтувати паркан на вулиці Кривий Вал, 7,  який обмежує доступ до території деяким мешканцям.

Про це стало відомо у понеділок, 26 березня, під час однієї з комісій міськради.

Очільниця департаменту муніципальної варти Луцькради Юлія Сиротинська розповіла, що цей паркан встановили лучани, які мають сервітут (обмежене право користування землею, яке забезпечує іншому землекористувачеві можливість користування нею з певними обмеженнями, встановленими законом або договором), щоб підлітки й інші особи не розпивали в тому дворі алкогольні напої в різну пору доби. Тобто, цей паркан, за словами Сиротинської, є приватною власністю, в яку не можна втручатися.

«Ми, як муніципальна варта, перевіряли, чи ці ворота і хвіртка є відкриті для всіх впродовж доби. Ми їздили дивитися і зранку, і ввечері, і вночі, чи ця територія є доступною для жителів, які мешкають в цьому дворі. Запевняю всіх, що територія у вільному доступі, ніяких замків на воротах не вісить», – ствердила Юлія Сиротинська.

Щоб припаркувати автомобіль у цьому дворі, мешканці вільно можуть заїхати на цю територію. З іншої сторони воріт муніципали зняли обмежувач руху – шлагбаум, тому заїхати машиною в двір легко.

Проте є деякі люди, які знаходяться в дуже поганих стосунках із власниками цього сервітуту, тому й конфліктують між собою.

«Ми з ними вже не справляємося. Вони просять зняти паркан, який є в межах сервітуту, Ми не можемо це зробити. Адже він нікому не заважає, тому що хвіртка й ворота не зачиняються ніколи. Власники зазначили, якщо й колись надумають повісити замок, то обов’язково видадуть ключі всім, хто мешкає в цьому дворі», – розповіла Сиротинська.

Проте заявники наполягали на тому, аби знести ці ворота, тому що їм важко їх відчиняти, а особливо тоді, коли вони намерзлі.

«Для чого ж робити нам перешкоди?», – в один голос зазначали заявники.

Комісія вислухала обидві сторони й зазначила, що знести паркан на приватній території не може ні міська рада, ні муніципальна варта, а тільки суд. Тому голова комісії, депутат міськради Андрій Козюра порадив звернутися до суду.

Заявники ствердили, що обов’язково так і робитимуть й добиватимуться свого. 

Читайте також: Навіщо гори, якщо є Кривий Вал: у Луцьку катаються сноубордисти

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром