На місці скандальної фірми «Житловий квартал» знайшли туалет і розвалюху

26 Березня 2018, 17:33
Замість офісу - туалет 3996
Замість офісу - туалет

На місці, де мав би бути офіс будівельної компанії «Житловий квартал», знаходиться лише туалет та закинуте приміщення очисних споруд.

Юридична адреса підприємства – вул. Вороніхіна, 37 у Луцьку.  Про це йдеться у розслідуванні Людмили Яворської на сайті «Волинь24».

Зараз на місці, де повинен бути офіс «Житлового кварталу» – закинуте приміщення, де колись були розташовані очисні споруди дощової каналізації. Із 2011 року ця нерухомість належить Москвич Ользі Дмитрівні, яка також є співзасновницею фірми «Житловий квартал». Жінка є донькою Дмитра Москвича – підприємця, який був депутатом Луцькради у 2002-2010 роках.

Сусіди підтвердили, що «багато років вже говорять, що Москвич буде тут будувати будинок». Інші сусіди зауважили, що фірму на Вороніхіна, 37 часто розшукують, проте – без результатів.

Навряд у такій розвалюсі можна вирішувати якісь робочі питання
Навряд у такій розвалюсі можна вирішувати якісь робочі питання

Закинута ділянка
Закинута ділянка

«Офіс» зсередини
«Офіс» зсередини

А тут приймають на співбесіди?
А тут приймають на співбесіди?

Так, саме Вороніхіна, 37 - адреса офісу «Житлового кварталу»
Так, саме Вороніхіна, 37 - адреса офісу «Житлового кварталу»

Відомості з реєстру прав власності
Відомості з реєстру прав власності

Нагадаємо, 28 лютого, у середу, відбувалась скандальна сесія Луцької міської ради. Обранці громади розділилися на два табори. З одного боку фракції «Укроп», «Батьківщина», два позафракційні депутати і фракція Радикальної Партії Олега Ляшка. З іншого боку – «Народний контроль», «Свобода», «Самопоміч», Блок Петра Порошенка «Солідарність».

Читайте також: «УКРОП» віддав у приватні руки майже 2 гектари землі

Причина скандалу – майже 2 га землі міської комунальної власності. Перші виступали за те, аби товариство з обмеженою відповідальністю «Житловий квартал» отримало в оренду на 10 років земельні ділянки за адресами Вороніхіна,37 та Рівненська, 119, на якій будівельна компанія має у власності теплиці.

Другі вимагали зняти питання, тому що місто може більше коштів залучити в бюджет, виставивши ділянки на аукціон.

Коли питання не зняли, лідер Народного Контролю Павло Данильчук жбурнув регламент в обличчя секретарю Луцькради Григорію Пустовіту. Пізніше Данильчук разом з іншими опозиціонерами заблокували трибуну.

У приміщенні з’явилися представники патрульної поліції та муніципальної варти. Опівночі «Житловий квартал» отримав в оренду ділянки землі на 10 років, завдяки голосуванню більшості. Увінчалася сесія фінальною штовханиною.

Читайте також: Сесія міськради: скандали і перерви

Рoбoту Луцькради заблoкували через «дерибан»

Як у Луцькраді проходить нічна сесія з музикою та бійками

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром