Міські електронні петиції розглядатимуть депутатські комісії

02 Березня 2016, 20:43
1701

Депутати міської ради вирішили обговорювати електронні петиції лучан на засіданнях профільних комісій.

Про це під час презентації програми «Задай курс владі» у середу, 2 березня, розповів депутат міськради Тарас Шляхтич.

За його словами, обранці громади таким чином хочуть підвищити дієвість цього інструменту прямої демократії.  

«Ми домовилися, що електронні петиції будуть проводити ще не через сесію, але вже через депутатську комісію. Що підвищить їхню значимість і забезпечить більшу дієвість», – розповів депутат.          

Крім того, громадський активіст Михайло Шелеп вніс свої пропозиції щодо вдосконалення системи електронних петицій. На його думку, сьогодні їхній статус не зовсім зрозумілий.

«Коли під зверненням під якоюсь темою підписується більше 300 людей, а відписує лише якийсь один чиновник-клерк і каже добре це, чи погано, – це нонсенс. Тому я буду пропонувати, щоб на рівні Луцька електронні петиції сприймалися, як місцеві ініціативи, не письмові, а електронні. Відповідно вже тоді їх потрібно передавати на розгляд органів влади – до виконкому, чи міської ради, чи міському голові. І на їхній основі приймати певні рішення», – запропонував він. 

Також він попросив координаторів проекту «Задай курс владі» додати до програми співпраці громади та місцевої влади пункт про зміни положення про запровадження конкурсів на посади керівників комунальних підприємств.

«У цьому положенні, як на мене, є одна велика прогалина: конкурс прописаний, все добре, але все замикається на рівні чиновників. Не передбачена участь громадськості, немає відкритих засідань з тими особами, які претендують на посаду, немає участі журналістів в цих процесах. Тому вважаю, що потрібно змінити це положення», – запропонував Михайло Шелеп.

 

Також на його думку системних змін та вдосконалення потребують й інші механізми прямої демократії: громадські слухання місцеві ініціативи, збори громадян.

«В нас не передбаченні процедури їх проведення у Статуті міста. Не один раз були випадки, що через ці неточності виникали певні непорозуміння. Тому пропоную, щоб на рівні міської ради була створена група з розробки положення щодо регламентації процедур прямої демократії. Цю тему вже підіймали, але, на жаль, зворотного ефекту поки немає», – стверджує Михайло Шелеп.

Нагадаємо, що у середу, 2 березня у місті презентували програму «Задай курс владі», яка має на меті налагодити діалог громади з Луцькою міською радою та міським головою.

Координатори проекту запропонували присутнім спільно визначити найактуальніші проблеми міста, після чого заручитися підтримкою депутатського корпусу, аби від слів перейти до діла.  

 

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected].​ 

Коментарі
03 Березня 2016, 10:12
Організуйте контроль швидкості руху автомобілів,особливо великогабаритних,навпроти лікувальних закладів.Де та патрульна поліція7 Чому на вул.Львівській ніколи немає контроля швидкості7 Їдуть так, що бруд і вода з дороги летять на людей на зупинках.Керівники УВС там нестоять,інакше вони навели би порядок. Чекаємо!
Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром