Голови луцьких ОСББ вчилися покращувати свої будинки за допомогою «зелених» рішень

31 Липня 2023, 16:47
Навчання для учасників та голів луцьких ОСББ 594
Навчання для учасників та голів луцьких ОСББ

У Луцьку представників ОСББ навчали, як покращити свої будинки, впровадивши зелені рішення. 

Навчання відбулося в рамках проєкту «Енергоефективність та зелена енергетика в житловому секторі». Участь в проєкті взяли 30 голів та членів правління луцьких об’єднань співвласників багатоквартирних будинків. Про це Район.Луцьк інформують організатори. 

«Таке навчання – це хороша можливість отримати нові навички, знання та рекомендації від провідних експертів галузі щодо впровадження відновлювальних джерел енергії в багатоквартирних будинках», – переконаний координатор проєкту «Енергоефективність та зелена енергетика в житловому секторі» Петро Лавринюк

Він також зауважив, що в умовах повномасштабної війни та ракетних атак росіян по цивільній інфраструктурі мати альтернативні джерела енергії життєво необхідно: «Ми в цьому переконалися минулого опалювального сезону під час блекаутів. Тож треба бути готовим до всього і цьогоріч, бо як показує досвід – росіянам байдужі норми міжнародного права».

Чи не найбільше зацікавлення в учасників викликала тема встановлення сонячних електростанцій. Експерт Дмитро Левицький розповів не лише про переваги та недоліки встановлення сонячних електростанцій в багатоквартирних будинках, а й про юридичні аспекти, зокрема, можливість продавати надлишкову енергію.

Таке ж навчання провели і для голів та членів правління ОСББ Володимира.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024