У комунальних підприємствах Луцька встановили контейнери для сортування відходів

31 Липня 2023, 16:10
Нові контейнери 534
Нові контейнери

У Луцьку на території державного та комунальних підприємств облаштували контейнери для сортування відходів. 

Наразі це три локації – комунальне підприємство «Луцькспецкомунтранс» на вулиці Дубнівській, Держекоінспекція на вулиці Степана Бандери та департамент ЖКГ на вулиці Богдана Хмельницького. Про це пише Суспільне.

Як розповів керівник міського проєкту «Чистий Луцьк» Сергій Михалевич, за цими локаціями лучани можуть прийти та залишити такі види відходів, як скло, папір, пластик, метал, а також батарейки, акумулятори та ртутовмісні матеріали.

«Є там додаткові банери, де написано, що, як правильно сортувати, тобто людина може одразу почитати та правильно відсортувати», – зазначив він.

 Сергій Михалевич каже, що контейнери на 80 та 90 літрів на комунальних підприємствах наповнюються приблизно за тиждень.

«Є відповідальні особи, які слідкують за наповненістю. В міру їх наповнення сортоване сміття вони автомобілями до нас привозять і ми вже вкладаємо в той чи інший контейнер, накопичуємо, щоб потім віддати на переробку», – каже лучанин.

Контейнери у комунальному підприємстві «Луцькспецкомунтранс» встановили на першому поверсі.

 

Лучанка Людмила Назарчук, яка прийшла на підприємство вирішувати справи, каже: одразу звернула увагу на нові контейнери.

«Я прийшла сюди, по дорозі пляшку викинула чи папірець скинула туди. По-перше, вони дають чистоту, не валяється різне сміття. Воно посортоване, його перероблять», – додала жінка.

Місцевий працівник Віталій Калюга розповів, що з появою таких контейнерів тепер постійно сортує сміття.

«Наші працівники ними користуються, викидають, відходи сортують. Так само і деякі клієнти, які приїжджають, також користуються ними», – сказав чиновник.

 

Нові контейнери при вході розмістили й біля департаменту житлово-комунального господарства. Один із них, що з пластиком, був майже заповнений. Чи сортують тепер сміття – більшість працівників відомства відмовилися відповідати.

Такі ж контейнери згодом встановлять на інших державних та комунальних підприємствах, щоб дедалі більше спонукати лучан сортувати відходи, розповів керівник проєкту «Чистий Луцьк» Сергій Михалевич.

З його слів, їхня міська ініціатива працює із жовтня минулого року і за цей час все більше лучан привозять на їхній сортувальний майданчик відходи, які підлягають подальшій переробці – це 14 різних фракцій.

 

«За цей час нам вдалося більше 10 тонн зібрати різних відходів, більше 7 тонн ми передали на підприємства для переробки. Проблема відходів гостро стоїть у світі. Потрібно правильно ними управляти», – говорить лучанин.

Зібраний одяг та взуття передають в один із благодійних фондів для подальшого використання. Згодом планують облаштувати ще один майданчик для прийому відходів на вулиці Ветеранів через неодноразові нарікання від лучан, які хотіли б сортувати сміття, однак на локації ближче до міста.

 
 
Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024