Міські амбулаторії готові приймати пацієнтів із прилеглих сіл

02 Березня 2016, 18:02
1751 Джерело: novadoba.com.ua

Міська рада задовольнила пропозицію смолигівської громади про лікування у міській амбулаторії і готова розглянути пропозиції від інших сільських рад.

Про це заступник міського голови Андрій Киця розповів у програмі «Відкрите місто» на телеканалі «Нова Волинь».

Зокрема він зазначив, що мешканці села Смолигів звернулися до Луцької міської ради з проханням дозволити їм отримувати медичну допомогу у Луцькому центрі первинної медико-санітарної допомоги на проспекті Волі. Натомість сільська рада зобов’язується виплачувати за це гроші.

«Це рішення не було спонтанним. Було звернення до Луцької міської ради, після цього ми спілкувалися з лікарями і з обласним відділом здоров’я. Спільно дійшли думки, що це буде на користь, у першу чергу самій громаді», - розповів Андрій Киця.

Заступник мера стверджує, що рівень медичних послуг у міській лікарні вищий, аніж у селах, тому не дивно, що надійшла така пропозиція. Проте, приймаючи рішення, враховували і наслідки для лучан.

«Ми також вміємо рахувати, тому я питав, чи не зашкодить це жителям Луцька. Проте, вже пройшло два місяці і жодних скарг не було. Звичайно, що тут є питання фінансування. Дійсно, Смолигівська сільська рада прийняла рішення про те, що вони перераховуватимуть кошти, і це задовольнило обидві сторони», - зауважив Андрій Киця.

Окрім того, чиновник зазначив, що якщо подібні пропозиції будуть і від інших сільських рад, то їх обов’язково розглянуть і можливо приймуть позитивне рішення.

Коментарі
03 Березня 2016, 10:38
Це нормальне потрібне рішення.Не перегніть палку з розрахунками.Сільскі ради постійно поставляють безкоштовно овочі в Луцькі медзаклади.
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром