Замість історичного фестивалю розмалюють стіни по всьому місту

02 Березня 2016, 17:02
1668

Громадську ініціативу «Мандруючи вулицями Луцька - історичний фестиваль «Історія Лучеська» не реалізували через скандали, тому фарбу витратять на розмальовку стін, які цього потребують.

Про це розповів ініціатор Володимир Бут-Гусаїм під час звіту про виконання програми підтримки ініціатив жителів міста Луцька у середу, 2 березня.

Володимир Бут-Гусаїм зауважив, що у зв’язку із різноманітними зауваженнями з боку громади, на стінах паркану навколо Свято-Троїцького собору не малюватимуть історію Луцька. Натомість закуплену фарбу витратять на розмальовку стін, які цього потребують.

«Ми вирішили підтримати графіті-фестиваль «Алярм» і витратити кошти на малюнки по всьому місту. Паркан навколо собору за потреби пофарбуємо в однотонний колір», – зазначив активіст.

Один із організаторів фестивалю, Андрій Присяжнюк, зауважив, що чотири стіни у 33-му мікрорайоні та на вулиці Огієнка уже розмалювали.

«Коли закупляли матеріали, уже наступала зима. Тому не встигли розмалювати багато стін. Але у нас на складі є ще достатньо фарби, щоб продовжити роботу і привести у належний вигляд паркан біля собору», – повідомив організатор.

Нагадаємо, що у рамках ініціативи «Мандруючи вулицями Луцька - історичний фестиваль «Історія Лучеська» планували розмалювати паркан навколо собору малюнками, що мають на меті показати історію Луцька та розповісти про історичні пам’ятки міста.

До слова, луцький краєзнавець Ігор Левчук свого часу обурився місцем проведення арт-проекту «Історія Луцька».

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром