У Луцьку автобусним маршрутом можуть зʼєднати Львівську та Володимирську

25 Липня 2023, 10:47
Фото ілюстративне 747
Фото ілюстративне

На сайті Єдиної системи місцевих петицій з'явилася петиція про появу нового автобусного маршруту, який би з’єднав район вулиці Володимирської з вулицею Львівською.

Станом на 24 липня петиція набрала 58 із 300 необхідних голосів. Суспільне поспілкувалося з жителями Володимирської та міською радою.

Лучанка Людмила живе на вулиці Володимирській, а працює на вулиці Львівській. Щоб доїхати на роботу, каже жінка, виходить завчасно і добирається з пересадками. А це – додаткові витрати: «14 гривень звідси, 14 гривень з Львівської. Ну і назад так само».

 

Лучанка Варвара більше 30-ти років живе на вулиці Володимирській. З її слів, прямого автобусного сполучення з вулицею Львівською бракує.

«До Львівської, щоб був транспорт, не було такого. Не маємо чим виїхати. Тим більше, що тут дачі, людей дуже багато. І хочуть їхати», – говорить лучанка.

На вулицях Володимирська і Львівська у Луцьку діє кілька маршрутів, що здійснюють перевезення пасажирів. Але прямого автобусу, який би сполучав ці райони, а жителі та гості міста доїжджали до місць призначень без пересадок – наразі немає, розповів начальник відділу транспорту Луцької міськради Віктор Главічка.

 

«Будемо розглядати такі варіанти з’єднання цих мікрорайонів прямим сполученням. Буде ситуація вивчатися. Можливо, десь якісь запити будуть від великих підприємств чи від заводу. Адже на мікрорайоні ЛПЗ є ряд таких великих підприємств, де значна кількість працівників працює», – зазначив Віктор Главічка.

До кінця збору підписів залишилось 10 днів. Віктор Главічка каже: це питання будуть вивчати, навіть якщо петиція не набере достатньої кількості голосів. З його слів, якщо результати моніторингу покажуть необхідність, то відділ транспорту Луцької міської ради пропонуватиме перевізникам відкривати автобусний маршрут.

 

 

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024