У Воротневі батько загиблого захисника з Луцька взяв участь у змаганнях на честь сина

24 Липня 2023, 12:38
Учасником змагань з номером 1 став тато воїна – Ксенофонт Мартинюк 387
Учасником змагань з номером 1 став тато воїна – Ксенофонт Мартинюк

У Воротнівському лісі відбувся Чемпіонат України зі спортивного орієнтування на велосипедах, присвячений Олександру Мартинюку – захиснику України з Луцька, який загинув на війні.  

Учасником змагань з номером 1 став тато воїна – Ксенофонт Мартинюк – йому надали право відкриття і старту Чемпіонату. Про це йдеться на фейсбук-сторінці Поліського лісового офісу. 

Захід – а саме Чемпіонат України (дорослі, юніори, юнаки), Кубок України (етапи) (на велосипедах, ІІІ-ІV ранг) – тривав два вихідних дні, 22-23 липня. І зібрав понад 80 учасників. 

Головні організатори – представники Федерації спортивного орієнтування України – багато згадували і розповідають про загиблого, переказували спогади близьких людей. 

«Друзі називали Олександра Мартинюка людиною, яка змінювала світ і Україну своїм ставленням до життя і, найголовніше, – вчинками.  Перший в усьому: у створенні нової поліції, де й працював, у «Самообороні», перший серед захисників України, коли у 2014 році розпочалася війна; також – в легкій атлетиці, велоспорті, спортивному орієнтуванні, інших екстримальних видах спорту. Був учасником усіх марафонів і напівмарафонів. І не лише на Волині. Він же був і одним із ініціаторів велопробігів в області».

Нагадаємо, Олександр Мартинюк помер 8 жовтня 2022 року від поранення, отриманого під час виконання бойового завдання щодо захисту територіальної цілісності та незалежності України.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024