У Луцьку працюють над збільшенням кількості паркомісць

20 Липня 2023, 12:27
У Луцьку працюють над збільшенням кількості паркомісць 590
У Луцьку працюють над збільшенням кількості паркомісць

Звіт про роботу комунального підприємства «АвтоПаркСервіс» за перше півріччя 2023 року розглянули під час засідання виконавчого комітету міської ради.

Основним напрямком розвитку підприємства є впорядкування мережі майданчиків для паркування та розвиток системи паркування в місті Луцьку. Про це пишуть на сайті Луцькради.

Протягом звітного періоду «АвтоПаркСервіс» здійснило роботу з актуалізації мережі платних місць паркування транспортних засобів на території громади та визначило п’ять паркувальних майданчиків, які необхідно обладнати.

Першочерговими для облаштування та введення в експлуатацію визначили майданчики: на вулиці Богдана Хмельницького, 1 (Театральний майдан), на вулиці Винниченка, на вулиці Степана Бандери, на вулиці Сенаторки Левчанівської та вулиці Глушець.

Введення в експлуатацію паркувального майданчика на вулиці Кравчука, загальною кількістю 96 місць для паркування транспортних засобів, відклали у зв’язку з проведенням ремонтних робіт дорожнього покриття на цій вулиці.

За звітний період комунальне підприємство отримало 1,7 мільйона гривень доходів, що на 898,8 більше ніж за аналогічний період 2022 року.

Надалі з метою сприяння розвитку туристичної сфери міста Луцька для подорожуючих автомобілем, комунальне підприємство планує зосередити свої сили на поступовому збільшенні кількості паркомісць у центральній частині міста (площа перед Луцьким замком – 41 паркомісце, вулиця Сенаторки Левчанівської – 19 паркомісць, вулиця Градний Узвіз – 52 паркомісця).

Варто зазначити, що підприємство додатково вивчає можливість встановлення зарядних станцій для електромобілів на всіх паркувальних майданчиках, де це технічно можливо. Таке рішення позитивно вплине на екологічну ситуацію в місті та на підвищення загального іміджу підприємства.

Крім цього, оскільки основна частина дохідності КП «АвтоПаркСервіс» формується за рахунок надання послуги з бронювання місць для стоянки автотранспорту на відведених місцях (на вулиці Єршова та вулиці Карбишева), підприємство працює над облаштуванням нових місць на земельних ділянках, які знаходяться у постійному користуванні, що в перспективі дасть можливість вирішити проблему хаотичного розміщення автотранспорту на вищезазначених вулицях.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром