У міськраді порушували права депутатів

02 Березня 2016, 10:50
1577

Відтепер депутати матимуть можливість розробляти міські цільові програми та моніторити звітність про їх виконання.

Такі зміни ухвалили на засіданні виконавчого комітету у середу, 2 березня.

Начальник департаменту економічної політики Олександр Озінович розповів, що таку проблему підняв депутат Григорій Пустовіт.

Він зауважив, що наразі положення про порядок розроблення цільових програм не відповідає положенню про місцеве самоврядування та порушує права депутатів. Тому членам виконкому запропонували проголосувати за внесення змін до порядку розроблення міських цільових програм.

Відтак ініціаторами розроблення міських цільових програм можуть бути міський голова, депутат (депутати) Луцької міської ради, постійні депутатські комісії міської ради, депутатські групи, фракції, виконавчий комітет міської ради, виконавчі органи міської ради.

Член виконкому Ірина Чебелюк зазначила, що такі недопрацювання у положенні виникли через те, що його погано вивчили перед прийняттям.

«Все не так просто, будемо говорити відверто, що ніхто не прочитав самого положення. Всі маємо відповідальну роль і маємо відповідно ставитися до того, що затверджуємо, особливо до тих питань, які стосуються нормативних документів», - зазначила Ірина Чебелюк.

Проте заступник міського голови Тарас Яковлев зауважив, що хоч у положенні і не була прописана можливість подання програм депутатом, він мав на це право. Таку ж думку висловив член виконкому Роман Романюк:

«Такі програми діяли багато років і жодного депутата ми не обмежували. Ми тільки за те, щоб депутати давали свої пропозиції. Даний проект-рішення є чисто технічним. Якщо депутат мав бажання, то він подавав програми».

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром