Свободу папугам, тиграм, козлам: у місті хочуть заборонити цирки з тваринами

02 Березня 2016, 10:27
2102

Для того, аби захистити тварин, директор КП «Ласка» Дана Новарчук закликала прийняти рішення про заборону облаштованих неналежним чином цирків на території міста.

Про це стало відомо під час засідання виконкому у вівторок, 2 березня.

«Ми не перші, хто приймає таке рішення. Ініціативу підтримують 15 міст України. Жорстокість ніколи дітей добра не навчить. Коли з тварин знущаються, вони стають агресивними і можуть нашкодити людям. В Луцьку уже був випадок, коли крокодил ледь не напав на дитину», – зауважила Дана Новарчук.

Лише ті цирки, у яких дотримуються відповідних норм, за пропозицією директора притулку, матимуть право функціонувати на території міста. Член виконкому Роман Романюк зауважив, що таке рішення практично унеможливить проведення циркових вистав у місті і таким  чином лишить дітей радості.

«Сміх продовжує життя, а ми заберемо у наших дітей привід посміятися. Якщо цирк приїде, наприклад, у Ліпіни, то там уже не діятиме рішення, але лучани все одно зможуть його відвідати. Я за таке рішення, але потрібно дивитися об’єктивно», – зазначив Роман Романюк.

Проте заступник міського голови Сергій Григоренко у свою чергу закликав колег підтримати таке рішення.

«Пригадуючи фразу з мультфільму, хочу сказати: свободу папугам, тиграм, козлам та іншим тваринам. Ми приймаємо таке рішення, яким унеможливлюємо діяльність бродячих цирків, які не дотримуються правил. Тому я прошу підтримати таку ініціативу», – виголосив Сергій Григоренко.

Члени виконкому висловили підозру до того, що хоча б один цирк зможе відповідати усім прописаним нормам і звернули увагу на недоліки у розробці проекту. Зокрема це стосується чіткого механізму контролю та відповідальних за перевірку норм.

Тому проект рішення вирішили віддати на доопрацювання і розглянути питання наступного разу.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром