Презентували постановку Ірми Вітовської «Оскар та Рожева Пані»

02 Березня 2016, 10:16
2319

Відбулася прем'єра благодійної вистави «Оскар та Рожева Пані» за Еріком Емануїлом-Шмідтом.

Презентували постановку у вівторок, 1 березня. Прем’єра зібрала чимало поціновувачів театру.

 «Оскар і Рожева Пані» показує глядачу останні 12 днів життя хворого на рак хлопчика. За цей час він віднаходить відповіді на ключові питання життя про любов, вірність, віру та смерть. Ініціатором, а також виконавцем головної ролі нового прочитання твору стала українська актриса Ірма Вітовська.

Під час прес-конференції перед виставою вона розповіла, що ідея проекту з’явилася ще у 2012 році. Проте у зв'язку з подіями в країні виставу відтерміновували. Акторка зазначила, що до постановки долучилися різні українські митці: театрали, художники та музиканти. Зокрема, до проекту долучився культовий український гурт «Океан Ельзи».

«Я поїхала до Славка Вакарчука, ми домовилися з «Океаном Ельзи» про те, що вони нададуть дозволи на використання їхньої музики. Потім вмовили й написати ще дещо,тому усі атмосферні програші звучать від «Океану Ельзи». Вважаю, що це їхній дебют у музичному оформленні вистави, театральний дебют»,– розповіла Ірма Вітовська.

До роботи залучили й дітей. За словами Ірми Вітовської, у цій п'єсі вперше у світовій практиці грають діти. Вона каже, що гра дітей у кіно – набагато простіша, а існувати на рівні з професійними акторами в театрі дуже важко.

Варто зауважити, що 29 лютого п’єса стала «Дзеркалом сцени» за версією Всеукраїнської газети «Дзеркало тижня».

Вистава стала також своєрідним інформаційним приводом для того, щоб привернути увагу влади та громадськості до необхідності надання паліативної допомоги невиліковнохворим українським дітям.

Нагадаємо, виставі Ірми Вітовської перешкоджала адміністрація театру.

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected].​

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39