У Луцькраді – суперечка через діяльність ЖКП і ОСББ

23 Березня 2018, 06:50
ЖКП Луцька працюють не на одному рівні 2324 Джерело: Статті - Ub.ua
ЖКП Луцька працюють не на одному рівні

На засіданні виконавчого комітету Луцькради ЖКП №3 дорікнули за зменшення прибутків. Ставлячи у приклад підприємства, які краще виконують свою роботу та більше приносять у місцевий бюджет.

Зокрема, таку позицію зайняв член виконкому Валерій Корпач. Про це інформує Sfera-TV.Lutsk.

На своє виправдання директор ЖКП№3 Руслан Юлдашев зазначив , що причина усьому – податкові борги. Коли він прийшов на посаду, обсяг боргу становив більше двох мільйонів, а за три роки вдалось сплатити всього чотири. Також директор розповів, що у частині будинків, які вони обслуговують мешканці при створенні ОСББ не обрали ЖКП для надання низки послуг.

Однією з причин невдоволення мешканців є їх непоінформованість, адже не усі тарифи у вільному доступі, зокрема по ОСББ. Директор ЖКП№7 Микола Гарбарчук вважає, що вони мають бути прозорими. Тому звернувся до міської влади з таким проханням:

Згодом дискусія почала переростати у русло: що краще ЖКП чи ОСББ. Хоча така суперечка взагалі не є доцільною, адже ці структури знаходяться у зовсім різних площинах комунальної сфери. Конкурентом ЖКП може бути тільки  компанія, яка надає послуги, а ОСББ –  це лише об’єднання мешканців, які вирішують хто обслуговуватиме їхні двори та під’їзди. Тож, порівнювати ЖКП і ОСББ не ґрунтовно та без сенсу.

Для того, аби такі питання не поставали, міська влада зі свого боку мала би краще стежити за діяльністю комунальних підприємств, забезпечувати прозорість тарифів і дбати про інтереси мешканців.

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром