Депутат міськради та член виконкому поділилися враженнями від поїздки в Грузію

02 Березня 2016, 09:09
1793

Член міськвиконкому, очільник волинського осередку «Солідарності» – БПП Роман Романюк та депутат міськради Євгеній Ткачук, які представляли Україну на Міжнародному форумі в Грузії, розповіли про особливості закордонних традицій.

Найцікавіше із побаченого лучани повідомили «Таблоїду Волині».

Делегували представників в одне із міст-побратимів Луцька – місто Горі. Тут проживає 60 тисяч населення. За кількістю жителів місто можна порівняти із волинським Ковелем, проте в Грузії – інша ситуація із розселенням.

«Якщо населення Грузії – чотири мільйони, то половина грузинів живуть в Тбілісі. Тому для Грузії 60-тисячне місто – вважається великим», – каже Роман Романюк.

Член виконкому також розповів, що у середньому заробітна плата у грузинів – близько 250 доларів, що відверто більше за середній заробіток українців. Проте зовні оселі грузини виглядають біднішими: мало в кого вставлені сучасні склопакети, переважно – старі віконні рами, а от ціни в кафе – вищі.

За словами лучан, поліції в Грузії також більше, ніж в Україні. Особливо полісмени штрафують за непристібнуті ремені безпеки та розмови по телефону за кермом.

Візит в Горі виявився винятковим для представників з України і тим, що мер Зураб Джирквелішвілі свого часу провів у нашій країні 12 років. Звідси привіз і дружину.

«Був такий зворушливий момент. У день нашої презентації ми з Євгеном одягнули вишиванки. Коли мер нас побачив, питає: чого ж ви не сказали? В мене теж є вишиванка! Ввечері він виправив ситуацію, теж одягнув вишиванку і виглядав надзвичайно щасливим. А його дружина взагалі, коли почула, як ми говоримо українською, аж розплакалась», – розповів Роман Романюк.

Під час поїздки лучанам вдалося побувати на одній із найвищих точок поблизу Горі, де розташований храм святого Георгія та у музеї Сталіна.







 

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024