В єпархії спростували чутки про незаконне будівництво біля собору

01 Березня 2016, 20:45
1455

У заяві Волинської єпархії УПЦ КП вказали перелік усіх дозвільних документів, що стосуються будівельних робіт на території Свято-Троїцького кафедрального собору.

Прес-служба єпархії поширила заяву у зв’язку з необхідністю спростувати недостовірну інформацію про реставраційні роботи на території собору.

«2012 р. на замовлення Управління єпархії Державним підприємством «Український регіональний спеціалізований науково-реставраційний інститут „Укрзахідпроектреставрація“» виконали обстеження споруди, склали акт її технічного стану й розробли реставраційне завдання. Наступного року це завдання погодили управління культури ОДА і департамент культурної спадщини та культурних цінностей Міністерства культури України», – йдеться у повідомленні.

На підставі цих документів розробили робочий проект на реставрацію, який успішно пройшов відповідну експертизу філії державного підприємства «Спеціалізована державна експертна організація – центральна служба української державної будівельної експертизи» у Волинській області. У документі передбачили й облаштування соборної території.

Після чергових погоджень проекту у Міністерстві культури України та ОДА Державна архітектурно-будівельна інспекція України 27 травня 2014 р. видала дозвіл на виконання реставраційний робіт.




З усіма документами можна ознайомитися на сайті єпархії.

Нагадаємо, що наприкінці грудня 2015 року на території Свято-Троїцького собору у центрі Луцька розпочалися незрозумілі будівельні роботи посеред старого кладовища. Тоді краєзнавці забили на сполох, стверджуючи, що священнослужителі знищують пам’ятку національного значення, останні ж знизували плечима, а деякі зі священників взагалі вперше чули про будівництво.

Згодом представники ЗМІ попросили очільника Волинської області Володимира Гунчика прокоментувати, чи буде реагування влади на незаконні роботи на пам’ятках національного значення біля собору в центрі Луцька. Своєю чергою, Гунчик звернувся до прокуратури із вимогою втрутитися у ситуацію із незаконним будівництвом.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром