У луцькому Гостинному дворі Прайзлерів організовують толоку

11 Липня 2023, 15:18
Гостинний двір Прайзлерів 775
Гостинний двір Прайзлерів

У Гостинному дворі Прайзлерів на Кафедральній, 4, у Луцьку пройде рейв-толока та збір громадян з питань місцевої ініціативи. 

Початок – о 16:00 14 липня. Головним питанням збірки буде стан ГДП та недбале ставлення місцевої адміністрації до цієї пам’ятки архітектури. Про це Район.Луцьк інформують організатори.

«1 червня працівники ЛМР почали підготовку приміщень Гостинного двору для розміщення гуманітарної допомоги з Польщі. Уже 5 червня вони перетворили Гостинний двір на склад і використовують його до сьогодні. У відповідь на офіційний запит ми довідалися, що адресатами допомоги є ЗСУ та ВПО, а нова функція ГДП уже давно передбачена рішенням міської ради (…) Уже більше місяця майже всі доступні приміщення ГДП заповнені гуманітаркою. Тож публічний простір поступово деградує через сміття та відходи. Тому ми закликаємо не бути, як міцні господарники, і прийти на рейв-толоку, на якій ми вкотре приведемо Гостинний двір до ладу» — ділиться команда «Семиярусної гори» на своїй фейсбук-сторінці.

Організатори забезпечать волонтерів необхідними засобами для прибирання: рукавичками, сапками, лопатами тощо. Охочих долучитися просять взяти собі головний убір. Після прибирання простору відбудуться збори громадян з питань місцевої ініціативи.

«Ми всіляко підтримуємо гуманітарні ініціативи в нашій громаді. Однак ми проти непрофесійного та недбалого ставлення ЛМР як до волонтерської праці, так і до пам’ятки архітектури», — ділиться команда «Семиярусної гори».

Читайте такожГостинний двір: що чекає на пам'ятку старого Луцька

 

 

 
Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024