Демонтують скандальний пам'ятник Скрябіну

01 Березня 2016, 14:20
3167

Перший заступник міського голови Тарас Яковлев доручив департаменту житлово-комунального господарства здійснити демонтажні роботи пам'ятника Андрію Кузьменку, що знаходиться на території «Сіті-Парку».

Демонтаж проведуть у вівторок, 1 березня, задля реконструкції пам'ятника, враховуючи звернення Ольги Кузьменко, мами співака, повідомляє сайт Луцької міської ради.

Пані Кузьменко звернулася з офіційним листом до міського голови Миколи Романюка з проханням здійснити демонтаж для подальшої реконструкції пам'ятника. Кошти на проведення робіт надасть підприємець, депутат міської ради Андрій Покровський.

Як повідомила листом Ольга Кузьменко, після проведених консультацій з багатьма скульпторами вона довірила реалізувати роботу київським скульпторам Тарасу та Богдану Цюпам.

Після реконструкції пам'ятник Андрію Кузьменку буде встановлено на попередньому місці.

Нагадаємо, новий пам’ятник Скрябіну встановлять у день його народження.

До слова, нещодавно Ольга Кузьменко дуже негативно та різко висловилася щодо скульптури Скрябіна авторства Ірини Дацюк та попросила її залишити душу й тіло Андрія Кузьменка у спокої.

Нагадаємо, що торік 1 жовтня у місті відкрили перший в Україні пам’ятник Андрію Кузьменку. Проте після відкриття зчинився скандал, адже скульптура виявилася мало схожою на співака.

Згодом авторка пам’ятнику Ірина Дацюк пояснила, що її ескіз був абсолютно вдалим, а її роботу зіпсували у Львові, де відливали скульптуру з бронзи. Вона пообіцяла, що переробить цей пам’ятник.

Лучани неодноразово просили зробити скульптуру схожою на Скрябіна. Крім того, жителі міста навіть намагалися через Єдину систему петицій заборонити Ірині Дацюк творити у Луцьку. Петиція необхідну кількість голосів набрала, але міськарада відповіла, що не вправі обмежувати творчість громадян.

Коментарі
01 Березня 2016, 20:18
Нарешті!
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024