Лучани просять нанести на бордюри парковочні маркери

01 Березня 2016, 12:39
1994

Городяни здебільшого паркуються «на око», часто порушуючи Правила дорожнього руху.

Проблему можна вирішити, якщо нанести парковочну розмітку на бордюри, вважає автор відповідної петиції Павло Цапюк.

У своєму зверненні він розповідає про випадки паркування, коли водії навіть не знали, що здійснили зупинку в забороненому місці. Наприклад, зупинилися менше ніж за 10 метрів від переходу, або зупинки громадського транспорту.

На думку автора, розмітка на бордюрах має бути червоного кольору і повинна забезпечити наглядність порушення. А ще багатьом водіям таке нововведення справді допоможе правильно визначити відстань при паркуванні. 

Також Павло Цапюк додав приклад розміщення паркувальних маркерів на бордюрі.

Подаємо текст петиції повністю:

Згідно ПДР, зупинка/стоянка т.з. заборонена на відстані 30м.. від зупинки громадського транспорту, 10м. від переходів та перехресть і т.д. Тобто є цілий ряд обмежень, виконання яких залежить не лише від бажання водія, який паркується, але й точності "окоміра" цього водія. 

При поясненні представникам поліції, цей водій в 90% випадків почне з наступного: "на мій погляд там було 10м... вибачте, більш не повториться". 
І питання не в тому, випишуть штраф чи попередження, не в тому, справді водій помилився у визначенні відстані, чи спекулює на відсутності зобов'язання носити із собою "рулетку".

Головне, щоб пішохід міг безпечно вийти на "зебру" і бути вчасно поміченим водіями т.з., що рухаються. Головне, щоб тролейбус здійснював зупинку в крайньому правому ряді, а не посеред проїжджої частини, і т.д. 
Як цьому зарадять запропоновані маркери? 

Вони забезпечать НАГЛЯДНІСТЬ порушення. будь-який прохожий буде із 100% впевненістю знати, що цей автомобіль паркується з порушенням ПДР. Можливо в одному із 10 випадків водія вчасно продисциплінує зауваження громадян. Ще в ряді випадків водія все ж зупинить його совість: на очах в людей не вчинить ЯВНОГО порушення. А ще багатьом водіям ці маркери справді допоможуть правильно визначити відстань при паркуванні. 

Перед підсумком ще варто додати, що даний вид розмітки має перспективу протриматись не стертим значно довше за інші види, оскільки по бордюрах значно менше їздять. 

Позитив від нововведення: 
- підвищиться культура паркування; 
- відпаде необхідність сперечатись при встановленні згаданого виду порушень; 
- фотофіксація т.з., що запаркований ЗА червоним маркером стане автоматичним доказом вини; 
- завдяки трьом попереднім аргументам має шанс підвищитись безпека і комфорт учасників дорожнього руху. 

Негатив: 
- водії ще глибше відчують проблеми із недостатністю парковок у місті; 
- виникнуть додаткові витрати на фарбу і виконання робіт. 

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром