Жодна громада не хоче приєднуватися до Луцька

01 Березня 2016, 11:55
2086

У громад, які не хочуть приєднуватися до Луцька, вимагають оплатити навчання сільських дітей у міських дитячих садках.

Про це розповів перший заступник міського голови Тарас Яковлев на телеканалі «Аверс» під час програми «Субота.Вечір».

За словами посадовця, наразі розглядають розширення міста за рахунок селищ, які межують з Луцьком.

«Ми дуже активно цю роботу почали впроваджувати, коли мали можливість скористатися законом про об’єднання громад. Однак, на жаль, усі наші переговори зійшли нанівець. Тому що жодна територіальна громада не хоче, а точніше очільники цих громад не бачать для себе вигоди з того, щоб об’єднатися з Луцьком», – констатував заступник мера.

Окрім того Тарас Яковлев зазначив, що вони не лише пояснюють всі принади об’єднання прилеглих сіл до міста, але й не дозволять користуватися міськими благами «на халяву».

«Підготували листи на всі селища, які розташовані неподалік Луцька. У листах попросили передбачити кошти для того, щоб відшкодовувати мерії за тих діток, які є мешканцями цих селищ, але навчаються у наших дошкільних закладах. Таких діток є півтори тисячі. Вартість навчання однієї дитини у дитсадку за рік обходиться бюджету міста близько 12 тисяч гривень», – розповів перший заступник мера.

Він додав, що наразі для Луцька найбільш цікавими є села Маяки та Жидичин.

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected].​

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром