У Волинській ОДА обговорили забезпечення районів області коштами

20 Березня 2018, 03:20
Гроші 1669 Джерело: Management.com.ua
Гроші

Головні «фінансові» чиновники області звітувалися за бюджетні виконання у лютому 2018 року. Так, Ігор Никитюк – директор департаменту фінансів розповів про дефіцит коштів у районах.

Про це повідомляє Sfera-TV.Lutsk.

Тим часом податкова повідомляє про перевиконання індикативного показника в 102 %, тобто на 8.8 млн.грн. І про 72 млн.грн. надходжень єдиного податку з фізичних осіб за січень-лютий 2018 року.

Отож, доки одні чиновники розповідають про перевиконання бюджету, інші  звітують про їх нестачу. Виникає питання: або грошей і справді бракує, або чиновники не можуть скоординувати між собою оприлюднення інформації.

Начальник Головного управління Держказначейства України у Волинській області Михайло Леміщак зі свого боку повідомив, що волинські громади удвічі збільшили в порівнянні з минулим роком  обсяг коштів, розміщуваних на депозитах, а загалом область входить у трійку лідерів за цим показником

Експерти висловлюють суперечливі оцінки щодо розміщення коштів місцевих бюджетів на депозитах. З одного боку, депозити є суттєвим джерелом додаткового доходу, з іншого – окремі громади просто йдуть легшим шляхом – аби не морочитися з проектною документацією, тендерними процедурами та іншим – вони розміщують кошти на депозит. Тим часом громади мордуються з поганими дорогами, не ремонтованими школами і подібними проблемами.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром