Новий пам’ятник Скрябіну встановлять у день його народження, – мама співака

01 Березня 2016, 00:38
2756

Ольга Кузьменко пообіцяла, що новий пам'ятник Кузьмі зроблять до дня його народження, 17 серпня, скульптори з Києва.

Про це вона розповіла у заяві, яку поширила голова місцевого фан-клубу музиканта «Модна Країна» Богдана Колб.

Подаємо повний текст звернення Ольги Кузьменко:

«Хочу ясно донести до жителів міста Луцька ситуацію, яка склалася навколо пам'ятника моєму синові Андрію Кузьменку (Кузьмі Скрябіну). На моє наполегливе прохання та прохання всіх небайдужих громадян, які підтримали мене, пам'ятник демонтують, і його буде відправлено найближчим часом на абсолютно нове виготовлення скульптури.

На щастя, у нас немає жодних непорозумінь з людиною, яка вирішила вшанувати пам'ять про Кузьму таким чином. Разом з ним, ми дійшли згоди щодо нових виконавців цієї відповідальної роботи – це скульптори з Києва. Проте їхніх імен розголошувати поки що не будемо. 

Вони окреслили термін для виконання такої портретної роботи 4-6 місяців. Скульптуру планують встановити 17 серпня – до Дня народження Андрія. 

Я дуже прошу ЗМІ, не перетворювати цю ситуацію в дешевий фарс. Я обіцяю всім вам, що пам'ятник Кузьмі Скрябіну у вашому місті буде достойним і професійно виконаним. Щоб його присутність у вашому рідному Луцьку, викликала у вас тільки приємні емоції, як і сам Кузьма!»

До слова, нещодавно Ольга Кузьменко дуже негативно та різко висловилася щодо скульптури Скрябіна авторства Ірини Дацюк та попросила її залишити душу й тіло Андрія Кузьменка у спокої.

Нагадаємо, що 1 жовтня у Луцьку відкрили перший в Україні пам’ятник Андрію Кузьменку. Проте після відкриття зчинився скандал, адже скульптура виявилася мало схожою на співака.

Згодом авторка пам’ятнику Ірина Дацюк пояснила, що її ескіз був абсолютно вдалим, а її роботу зіпсували у Львові, де відливали скульптуру з бронзи. Вона пообіцяла, що переробить цей пам’ятник.

Лучани неодноразово просили зробити скульптуру схожою на Скрябіна. Крім того, жителі міста навіть намагалися через Єдину систему петицій заборонити Ірині Дацюк творити у Луцьку. Петиція необхідну кількість голосів набрала, але міськарада відповіла, що не вправі обмежувати творчість громадян.

 

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected].​

Коментарі
01 Березня 2016, 16:00
Отако по правді сказати, і пам*ятник волинянам із Небесної сотні на Меморіалі така вже радянщина... Ще б його переробили. Бо хлопці справді кращого достойні.
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024