У Луцьку облаштовують другий міський город

28 Червня 2023, 17:34
У Луцьку облаштовують другий міський город 798
У Луцьку облаштовують другий міський город

У рамках проєкту «Сади Перемоги» на території Луцького молодіжного центру почали облаштовувати другий міський город. 

Для цього виділили земельну ділянку площею 16 квадратних метрів, – розповіла Суспільному начальниця відділу управління сім'ї, молоді та спорту міської ради Заріна Дацик.

З її слів, ідейними натхненниками цього проєкту стали громадські організації «Нуль відходів Луцьк» та «Інститут транскордонних ініціатив».

 

27 червня восьмеро волонтерів упорядковували місце для майбутніх грядок. Зі слів волонтера Романа Мамосюка, тут зачистили територію від гілок, покосили траву, а також вирівнюють ділянку, перекопуючи землю.

 

На міському городі планують вирощувати зелень і трави. Його облаштовують за кошти спонсорів, розповіла голова громадської організації «Нуль відходів Луцьк» Катерина Демидюк, і точна суми, витраченої на проєкт, поки назвати не може.

 

«Тут не буде доступу для усіх містян, як в ЛНТУ минулого року, тут буде саме для молодіжного центру. Ми тут хочемо спробувати таку економічну складову розвивати, тобто вирощувати пряні трави і продавати їх в кафе на реалізації на чай», – каже громадська діячка.

Відкриття міського городу у Луцькому молодіжному центрі планують на початок липня. Як додала начальниця відділу міського управління сім'ї, молоді та спорту Заріна Дацик, цей проєкт, окрім Луцька, планують також реалізувати у громаді.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024