Підгайцівська громада подарувала Луцькому зоопарку вісім тонн сіна

19 Червня 2023, 09:43
Підгайцівська громада подарувала Луцькому зоопарку вісім тонн сіна 687
Підгайцівська громада подарувала Луцькому зоопарку вісім тонн сіна

У Романівському старостаті майже місяць здійснювали заготівлю сіна з природного сінокосу для тварин Луцького зоопарку.

До робіт долучилися КП при Підгайцівській сільській раді, жителі сіл Романів та Звірів. Про це йдеться на сайті Підгайцівської громади. 

Загалом заготовили 27 тюків сіна загальною вагою до 8 тонн, яких вистачить зоопарку годувати тварин протягом пʼяти місяців.

Зі слів директорки зоопарку Людмили Денисенко, подароване сіно використають для годівлі копитних тварин, адже їх у зоопарку нині налічується понад 700 голів: олені, лами, альпаки, худоба шотландська, бізон.

«Дуже гарна співпраця, і ми тішимося від того, що нам знову допомагає Підгайцівська громада підтримувати зоопарк. Приємно, що щороку сіна більше. Воно лугове, якісне та не кроплене. Сьогодні важко знайти корм такої якості. Тому ми дуже дякуємо за допомогу вже 3 рік поспіль. Крім того, будемо використовувати тюки для фотозони», – зазначила посадовиця.

Людмила Денисенко запросила підгайцівських дітей на екскурсію Луцьким зоопарком, де можна буде дізнатися про види пір'я у тварин, які на вигляд і дотик роги оленя, та потримати в руках яйце страуса та перепілки.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024