Розповіли, які туристи приїжджають до Луцька

17 Березня 2018, 06:00
Туристичний Луцьк 2514 Джерело: Таблоїд Волині
Туристичний Луцьк

Чи приємне відкриття Луцьк?  

За офіційними оцінками, впродовж минулого року місто відвідало близько 255 тисяч туристів і 80% хочуть завітати до обласного центру Волині ще раз. Повідомляє Sfera-TV.Lutsk.

Маркетингове дослідження  показало, хто він – луцький турист – що його цікавить та чого не вистачає.

З’ясувалось, що з-за кордону до Луцька їдуть лише 11% туристів, всі інші – українці. Найчастіше до Луцька їдуть відпочити, з сім’єю або друзями.

Дане дослідження, як виявилось, коштувало місто 100 тисяч гривень, що становить, до слова, майже половину від суми туристичного збору, отриманого бюджетом за минулий рік.

Начальник управління розвитку туризму та промоції міста  Катерина Теліпська зазначає, що, керуючись результатами опитування, профільні чиновники тепер знають, над чим працювати.

Дивує доцільність таких досліджень, адже найважливіші проблеми Луцька може назвати чи не кожен його мешканець. Загальна оцінка міста за усіма параметрами – непогана, але попри такі переваги міста, як цікава історична спадщина, відсутність натовпів та грошова доступність, – Луцьку є куди рости.

Як бачимо, Луцьк – перспективне місто у сфері туризму. Щоправда, в статусі перспективного воно перебуває весь період Незалежності.

Не додає переваг обласному центру і діяльність нинішньої влади, що провокує конфлікти з бізнесом, маніпулює режимами роботи комерційних закладів, не дбає належним чином про інфраструктуру, що в підсумку і є основою туристичної привабливості.

Читайте також: Луцьке повітря брудніше, ніж київське

 

Коментар
17/04/2024 Вівторок
16.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром