У Веселому невесело: село приєднали до ОТГ, а порадитись з мешканцями забули

17 Березня 2018, 00:23
Сільський клуб у селі Веселе 4396
Сільський клуб у селі Веселе

Дискусії щодо об'єднання села Веселе з Торчинською ОТГ тривають.

Мешканці села вдруге пробували донести свою позицію, цього разу на сесії сільради. Найбільше людей обурює те, що їхню думку перед тим як підписати рішення про об'єднання не спитали.

Про це інформує Sfera-TV.Lutsk.

На сході селян, який відбувся 8 березня веселівці ухвалили й передали сільській голові вимогу про скасувати рішення про об'єднання з Торчином, бо вважають його не правомірним. Сьогодні ж депутати, які були присутні на сесії голосуванням підтвердили, що рішення - законне. Виходить, що веселівці прийшли оскаржувати те, що змінити уже не можна.

Веселівці уже нічого не зможуть вдіяти, проте надалі переконані, що  об'єднання з Торчином не принесе їм користі. Найбільше люди переживають, що через приєднання село збідніє,а діяльність місцевих соціальних установ можуть припинити.

Також людей здивувала кількість депутатів, яка представлятиме інтереси села в об’єднаній громаді, їх буде два-три. За чинним законодавством це правильно, бо на це впливає кількість населення, але люди з цим не погоджуються. Такий підхід теж видається дивним, адже в цьому випадку йдеться про законодавство України.

Очевидно, що процеси виборів як у Веселівській сільраді, так і у Торчинській ОТГ загалом хтось намагається дезорганізувати.

Основна проблема у Веселівській сільраді - відсутня комунікація з людьми. Замість того, щоб пояснити суть децентралізації та можливі варіанти об'єднання перед реформою, селян ставлять перед фактом, який зміні уже не підлягає.

Читайте також: У Луцьку працював чеський пивзавод, де по суботах роздавали напій

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром