У Луцьку презентують виставку-інсталяцію історій біженців та переселенців

16 Червня 2023, 10:59
Фото ілюстративне 557
Фото ілюстративне

У Луцьку відбудеться виставка-інсталяція історій біженців та переселенців «Надія вдалині від дому».

Презентація відбудеться 20 червня з 11:00 до 12:00 на площі Героїв Майдану міста Луцьк. Виставка-інсталяція приурочена до Всесвітнього дня біженців, який відзначається щороку 20 червня і визнає силу і мужність людей, які були змушені залишити власні домівки у пошуку безпечного місця. Про це інформують організатори – благодійний фонд «Рокада», виконавчий партнер Агентства ООН у справах біженців (УВКБ ООН)

Формат: 15 валіз. 15 історій внутрішніх переселенців та біженців, які пройшли шлях від однієї валізи до успішної інтеграції. Вимушені переселенці з Київщини, Донеччини, Херсонщини, або ж біженці з Афганістану чи Сирії як ніхто інший знають, наскільки важко починати життя з чистого аркуша. Переміщені особи розкажуть про те, що їм дарує надію та як вони адаптуються і досягають успіхів на новому місці.

В рамках виставки-інсталяції також організують роботу таких локацій:

  • Виставка дитячих робіт ВПО. Усі охочі зможуть переглянути виставку малюнків, створених дітьми з внутрішньо переміщених сімей.
  • Локація психологічної підтримки. Для учасників заходу фахівці БФ «Рокада» проведуть групову арт-терапію та нададуть індивідуальні консультації тим, хто їх потребуватиме, а також розкажуть про те, що кожен із нас може зробити для того, щоб сприяти інтеграції вимушених переселенців. 

Безпека: У разі оголошення повітряної тривоги всіх учасників заходу запросять пройти до найближчого укриття. Виставка-інсталяція поновить роботу після закінчення повітряної тривоги.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024