Луцьк, 16 липня: день бухгалтера, дві аварії і пам’ятна труба

16 Липня 2015, 21:28
3751

Чим запам’ятається лучанам передостанній день робочого тижня – у традиційній "Картині дня".

Завод знесли, трубу – на пам’ять. Депутати міської ради запропонували зберегти трубу – все, що залишилось від знищеного цегельного заводу. Їй навіть збираються надати статус нововиявленої пам’ятки, бо й сам завод був пам’яткою індустріалізації на окраїні Луцька.

Лучанка опинилися під колесами авто. ДТП трапилась на вулиці Львівській, жінка переходила дорогу на нерегульованому пішохідному переході. Там її збив водій автомобіля «Форд Транзит». Потерпіла обійшлась незначними тілесними пошкодженнями і після огляду лікарів попрямувала додому.

«Совдепівський» пам’ятник загиблому герою Небесної Сотні. Члени робочої групи від громадськості та краєзнавців висловили відверте незадоволення стосовно проекту надгробного пам’ятника Василю Мойсею. Планують, що архітектор на білому мармурі відобразить риси обличчя шести загиблих волинян, фігури будуть у натуральну величину. А це, за словами членів робочої групи, відлуння старих часів СРСР.

Почалось зовнішнє і внутрішнє оновлення ПУМу. Майже 5 мільйонів гривень витратять на капітальний ремонт приміщення. Роботи вже почалися, дирекція обіцяє утеплити будівлю, замінити всі вікна і двері надвір, а також поміняти покриття підлоги і даху. Усередині буде нова стеля, косметичний ремонт стін та оновлені крісла в глядацькому залі. Не залишиться без уваги і довколишня територія – навколо викладуть бруківку, візерунок якої узгоджувався з дизайнерами.

Пом’яті авто на Рівненський. Вантажівка та легковик зіткнулися на перехресті вулиць Рівненська та Електроапаратна. Аварію біля «Лучеська» зафіксував відеореєстратор чоловіка, який проїжджав повз. На місці ДТП працювали автоінспектори, подробиць поки що немає.

Бухгалтерів вітали в міській раді. Заступник міського голови Тарас Яковлев виступив з вітальним словом до винуватців свята. А потім вручив ряд відзнак міського голови: аж вісім бухгалтерів отримали подяку. Почесною грамотою нагородили Наталію Хомулко – головного бухгалтера централізованої бухгалтерії при управлінні охорони здоров’я Луцької міської ради.

Вдячні сєвєродонечани. Луцький міський голова Микола Романюк отримав лист-подяку від відділу освіти Сєвєродонецької міської ради. Там переконані, що відпочинок дітей вимушених переселенців у пришкільному таборі «Дивоцвіт» збагатив дітей духовно, покращив їх психологічний стан і відкрив неповторну красу Західної України.

Деякі лучани залишились у темряві. Благами електропостачання сьогодні вранці не змогли скористатися на вулиці Потебні 60, 60а, 53-65, а також на Гнідавській, 20-34 і на Цегельній. У післяобідню пору до них приєдналися вулиця Черняховського, Гнідавська 38-46, 47-53. Подача електроенергії була прининена у зв'язку з проведенням робіт з очищення траси від дерев та гілок.

Підготувала Іванна САЦИК

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром