Чехія передала Боратинській громаді автомобіль швидкої допомоги

12 Червня 2023, 11:56
Автомобіль швидкої 629
Автомобіль швидкої

Днями на Волинь з дружнім візитом прибула делегація з Чеської Республіки. 

За словами керівника Крайового Уряду Височини Здєнека Кадлеца, поїздка чеської делегації західними теренами України мала на меті продемонструвати підтримку українцям у їхній боротьбі з російським агресором. Важливим для чеських партнерів є також вшанування пам’яті своїх співвітчизників, які тривалий час мешкали і поховані в Україні. Про це йдеться на сайті Боратинської громади. 

Зустріч відбулася на території Боратинської громади, де свого часу було найбільше на Волині поселення чехів. Голова Боратинської сільської ради Сергій Яручик розповів, що громада дбайливо доглядає місцевий чеський цвинтар. Сторони домовилися, що невдовзі тут спорудять меморіальну стелу.

На знак вдячності чеська делегація передала Боратинській громаді автомобіль швидкої допомоги, завантажений медикаментами, засобами медичного призначення та генератором. Представники Боратинської громади зазначили, що така гуманітарна допомога є цінною та доречною, враховуючи кількість населення громади та кількість внутрішньо переміщених осіб, що проживають на території Боратинської громади.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024