Коли завершать реконструкцію навчального корпусу ЛНТУ під житло для переселенців

07 Червня 2023, 14:28
Перебудова триває 998
Перебудова триває

Навчальний корпус Луцького національного технічного університету на вулиці Софії Ковалевської перебудовують на гуртожиток для внутрішньо переміщених людей.

Раніше у цьому приміщенні був дитячий садок, згодом – навчальний корпус факультету бізнесу ЛНТУ. Проєкт реконструкції під житло погодило Міносвіти, яке є власником приміщення, – каже ректорка Ірина Вахович. Його площа – три з половиною тисячі квадратних метрів. Про це пише Суспільне.

 

Проєкт із реконструкції приміщення у гуртожиток на Софії Ковалевської реалізовується за грантовою програмою НЕФКО, гроші дає Євросоюз. Загальна вартість робіт – 1,6 мільйона євро, – каже начальник управління капітального будівництва Луцької міськради Леонід Карабан. За ці гроші передбачене утеплення гуртожитку, заміна даху, вмеблювання кімнат та благоустрій території.

 

У гуртожитку для переселенців має бути 54 кімнати для студентів. Кухні та санвузли будуть окремо. Додатково буде сім кімнат поліпшеного планування, що матимуть санвузли, а також вісім смарт-квартир, — розповів перший заступник генерального директора будівельної організації, що виконує роботи з реконструкції гуртожитку, Ігор Войтюк.

 

Роботи розпочали в грудні 2022 року. На об'єкті, зі слів Ігоря Войтюка, працює сотня робітників: облицювальники вкладають плитку, малярі готують стіни під фарбування.

 

Професор із Харкова Микола Рябчиков переїхав на Волинь, викладає тут у технічному університеті і має намір залишатися. Каже, що знімати житло дорого, тому сподівається оселитися з дружиною в одній із кімнат модернізованого гуртожитку.

Зі слів Ірини Вахович, в університеті є два гуртожитки: на вулицях Даньшина і на Відродження. Кімнати у них переповненні, – говорить першокурсниця Анастасія, яка переїхала на Волинь з Бахмута. Дівчина навчається на психолога та живе гуртожитку.

«В принципі, нормально, єдине – що кімната має бути на двох, а нас тут живе троє, бо перенаселений трошечки гуртожиток», – каже студентка.

У новому гуртожитку на Софії Ковалевської можна буде розмістити 180 людей, – каже Ірина Вахович. Додає: наразі в університеті навчається 60 переселенців.

«На Відродження гуртожиток зайнятий для Донецького університету,» і не використати можливості, пропозиції з реконструкції та оновлення корпусу на Софії Ковалевської ми не могли, – говорить ректорка.

Наразі роботи з реконструкції гуртожитку на Софії Ковалевської завершені на 70%, – каже перший заступник генерального директора будівельної організації, що виконує ремонтні роботи, Ігор Войтюк. Каже: завершити усе мають до кінця літа.

 

 

Коментар
17/04/2024 Вівторок
16.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром