У місті 50 вулиць досі названі російськими іменами

27 Лютого 2016, 10:35
2225

Півсотні вулиць Луцька названі в честь відомих російських культурних та військових діячів.

Про це стало відомо на засіданні комісії з питань впорядкування назв вулиць міста Луцька у п’ятницю, 26 лютого.

На комісії розглядали питання про перейменування трьох вулиць в честь загиблих воїнів АТО. Член комісії, депутат міської ради, Майя Шостак поцікавилася, чи й надалі будуть називатися вулиці іменами загиблих героїв. На її думку, виділяти окремих бійців не правильно.

«У мене питання, чи будемо надалі називати вулиці іменами загиблих у АТО, бо когось не врахувати буде нечесно по відношенню до інших сімей», – зазначила депутат.

Проте начальник відділу охорони культурної спадщини управління культури міської ради Петро Троневич розповів,  що у місті 10% вулиць і досі носять назву відомих російських діячів і більшість з них він пропонує перейменувати іменами українських героїв.

«Сьогодні із 500 вулиць міста Луцька, 50 названо іменами та прізвищами російських культурних і військових  діячів. Це 10% присвячені росіянам,  у нас досі існує російський простір, тому їх кількість потрібно обмежити. Двох десятків їм вистачить,  а три десятки будуть запасом для перейменування іменами наших хлопців», –  розповів Петро Троневич.

Член комісії, депутат міської ради Григорій Пустовіт зауважив, що це питання не варто затягувати, бо змінити назви вулиць потрібно було ще з набуттям Україною незалежності.

«Ми маємо змінити це раз і назавжди, змінити те, що не змінили 1991 році», – зауважив депутат. 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром