Блокуватимуть роботу цукрового заводу, якщо проблему зі смородом у Луцьку не вирішать

05 Червня 2023, 11:53
Сморід у Луцьку 1022
Сморід у Луцьку

Збільшилась кількість звернень щодо неприємних запахів у Луцькій громаді. 

Особливо потерпають вулиці Львівська, Володимирська, район Цукрового заводу та ЛПЗ. Про це стало відомо під час проведення розширеної наради із міським головою, – йдеться на сайті Луцькради. 

За словами виконувача обов'язків начальника відділу екології міської ради Олега Гелети, завод «Біо Пек» перед тим, як призупинити роботу, мив ємності. Ці відходи опинилися у їхній каналізації й потрапили на поля фільтрації. Нині направлені листи до Боратинської громади, Держпродспоживслужби та до Державної екологічної служби у Волинській області для реагування та вжиття відповідних заходів. До 9 червня перевірчі органи мають проінформувати міську раду.

«У нас була проблема з заводом, що виробляє біоетанол, ще у 2017-2018 роках. Частково це було й у 2019 році, потім це припинилося. Зараз знову багато скарг надходить з сіл Баїв, Гірка Полонка, Полонка та інших населених пунктів, які знаходяться у Боратинській громаді. Якщо завод не наведе лад зі своїми викидами та неприємними запахами й буде заважати нормальному життю людям нашої громади, жителям Боратинської громади, то у нас є усі абсолютно дієві та законні методи заблокувати роботу цього заводу. І до тих пір, поки питання з неприємними запахами не буде вирішено. Ми не збираємося терпіти це неподобство зі сторони Гнідавського цукрового заводу. Завод зареєстрований на території Боратинської громади, його відстійники знаходяться теж там, тож нехай і ця громада долучається до вирішення проблеми», – виступив Ігор Поліщук.

Читайте також: У Луцькій та Підгайцівській громадах виявили стихійні сміттєзвалища

 

 

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024