У місті з’явиться вулиця в честь бійця «Азову» Андрія Снітка

26 Лютого 2016, 20:25
1770

Вулицю Бойка хочуть перейменувати у честь героя, який загинув під Ілловайськом, врятувавши побратимів від вірної смерті.

Про це йшлося на засіданні постійної комісії з питань впорядкування назв вулиць міста Луцька у п’ятницю, 26 лютого.

Андрій Снітко з позивним Хома був бійцем батальйону «Азов», воювати пішов у віці 17 років.  Загинув хлопець під Ілловайськом, коли накрив собою гранату і цим врятував побратимів.

Аби одну з вулиць Луцька назвати на честь Хоми, до міської ради звернулися представники корпусу «Азов» та народний депутат Андрій Білецький.

Зокрема представники «Азову» зазначили, що виділили Андрія через його самовідданий вчинок. Попри те, що народився герой у Маневичах, останні роки свого життя він провів у Луцьку і навчався у СНУ імені Лесі Українки. Азовці також зазначили, що хотіли б, аби вулиця була не віддаленою від центру та не надто маленькою, бо Хома заслуговує на належну шану.

Голова комісії, секретар міської ради Юлія Вусенко, зауважила, що було б добре обрати «студентську» вулицю, бо сам загиблий також навчався у ВНЗ.

Тож на комісії вирішили, що вулиця Бойка, яка увійшла в список тих, що підлягають декомунізації, може бути перейменована на вулицю Андрія Снітка. Члени комісії підтримали таку пропозицію. 


 

Коментарі
26 Лютого 2016, 23:27
Наші діти не заслужили такої честі? Чи їх смерть була не такою???
26 Лютого 2016, 23:49
Схаменися, брехлива владо!
Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром