У Тарасове, Зміїнець і Липини поїдуть газовики відключати боржників

16 Липня 2015, 16:24
6444

Споживачів, які системно не платять за газ, будуть від'єднувати від газопостачання з понеділка 20 липня.

Жителі Луцька і Луцького району лідирують в області по рівню заборгованості за газ. За перше півріччя 2015 року  загальна сума заборгованості складає 56,7  мільйонів гривень, що становить 60 % від боргів усієї Волинської області. Йдеться на сайті ПАТ "Волиньгаз".

Через порушення строків сплати за надані послуги з газопостачання ПАТ «Волиньгаз» зобов’язане від’єднати споживача після надсилання письмового попередження. На оплату боргу дається 10 днів з дати отримання попередження.

«Сьогоднішня ціна газу для багатьох є просто непідйомною. Але неплатоспроможність споживача не завжди є причиною низької платіжної дисципліни. Як показує досвід, своєчасною оплатою за газ часто нехтують цілком заможні люди. Часто такі недобросовісні споживачі ідуть платити тільки тоді, коли під парканом екскаватор починає рити землю», - розповідає заступник голови правління з постачання та обліку газу ПАТ «Волиньгаз» Андрій Карпомиз.

Відновити газопостачання відключене можна після сплати боргу у повному обсязі, а також оплатити послугу з підключення. Споживачі, які використовують газові колонки чи котли мають надати також копію Акту перевірки технічного стану димових і вентиляційних каналів (Акт ДВК).

ПАТ «Волиньгаз» рекомендує не допускати ситуації з від’єднанням від газопостачання, адже це завдає чимало клопотів споживачу і є економічно невигідним для підприємства, а натомість подбати про субсидії чи реструктуризацію боргу. 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром