Дерев’яні паркани, купи цегли і знаки прохід заборонено: чим дивує Старе місто

13 Березня 2018, 02:34
Старе місто 2697 Джерело: Волинські новини
Старе місто

У центрі Старого міста уже декілька років вириті котловани, а заплановані об’єкти і досі не збудовано.

До прикладу, орендарем однієї з ділянок є фірма «Луцькміськбуд», а підрядником «Житлобуд,2. Пише Sfera-TV.Lutsk.

Проте деякі критики будівництва не дають розпочати роботу через підземелля, які там знаходяться. Сьогодні ж, за словами директор заповідника Павла Рудецького, забудовник нічого не порушує.

Щоб будувати в Старому місті, крім документів, потрібно ще й подумати про зовнішній вигляд будівлі. Адже вона має відповідати архітектурним підходам 16-17 століття.

Представник забудовника запевняє, що кошторисно-проектна документація Кафедральної, 13 у них є. І планують звести вони там лише трьох поверховий центр.

Ярослав Набитович каже, що намагаються зберегти і археологічні знахідки. Дістають цеглу та складають на піддони, аби потім її могли використати. А самі підземелля хочуть зробити відкритими для туристів, облаштувавши для них підвальне приміщення. І додає, що уже б давно збудували центр, якби їм не заважали.

Будівельники планують розпочати чергові роботи на Кафедральній, 13 як потепліє і обіцяють завершити за рік – півтора, якщо їм знову не будуть заважати. У випадку, коли протести продовжаться, можуть відмовитися від ідеї взагалі. Головний архітектор міста  каже, що не можна залишати все в такому стані, потрібно швидше закінчувати будівництво.

І доки чиновники, будівельники, історики, архітектори та депутати не можуть між собою розібратися, туристи, які приїжджають до Луцька бачать паркани та ями по серед Старого міста.  Очевидно подібні горе об’єкти не збільшують потоку бажаючих відвідати обласний центр, а навпаки їх відлякують.

Читайте також: У Луцьку діяв танковий завод

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024