Частина луцьких підприємців хоче менше відкладати на пенсію

12 Березня 2018, 17:22
Підприємі хочуть витрачати менше грошей до ПФ 2348
Підприємі хочуть витрачати менше грошей до ПФ

У Луцьку частина підприємців хоче внести зміни до Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове соцстрахування».

Про це заявив керівник правління Асоціації захисту прав малого та середнього бізнесу «Бізнес-Волинь» Ігор Дильов у понеділок, 12 березня, на комісії з питань торгівлі, послуг та розвитку підприємництва.

Внести зміни захотіли підприємці, які належать до I групи платників єдиного податку. Це ті дрібні підприємці на ринку, які використовують цей заробіток, як додатковий.

На думку очільниці департаменту фінансів Луцькради Лілії Єлової, внесення таких змін зменшить надходження до пенсійного фонду, а також вдвічі зменшить людині кількість років пенсійного стажу. Окрім того, каже Єлова, це не вплине на доходи в бюджет міста Луцька.

«Якщо людина пропрацює 10 років, то стажу їй зарахують всього-на-всього п’ять років. Тоді людина, можливо, сама усвідомить, що не потрібно було вносити таких змін», – зазначила Лілія Єлова.

Керівниця управління розвитку підприємництва та реклами міськради Наталія Рибай також зауважила, що це буде неоднозначний підхід до всіх суб’єктів господарювання.

«А як же тоді платники другої і третьої групи єдиного податку? Тобто «ви повністю платіть, а ми будемо трішки менше». Тому я вважаю, що це несправедливий момент: не давати сплачувати до пенсійного фонду, а потім претендувати на пенсію», – додала Наталія Рибай.

Голова комісії поставив це звернення на голосування, проте всі утрималися від нього.

Читайте також: Луцькі податківці пояснили, скільки грошей втрачають «елітні» пенсіонери

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром