Лучанка створила власну ферму мікрозелені

28 Травня 2023, 12:57
Клієнтки луцького хабу ВОНА побували в гостях у засновниці ферми мікрозелені Vitamins Greens Оксани Черемісіної 1062
Клієнтки луцького хабу ВОНА побували в гостях у засновниці ферми мікрозелені Vitamins Greens Оксани Черемісіної

Клієнтки луцького хабу ВОНА побували в гостях у засновниці ферми мікрозелені Vitamins Greens Оксани Черемісіної.

Бізнесвумен вирощує мікрозелень та реалізує її в торгових мережах, а все почалося з кількох лотків, які жінка посіяла для власного споживання. Про це йдеться на сайті Луцькради. 

Як і в кожному бізнесі‚ мають місце помилки та спроби. Оксана Черемісіна  не виключення, адже вивчала багато інформації, пробувала різні варіанти вирощування та насіння.

Для паростків треба особливий мікроклімат, але це не спинило жінку, тож вона попрацювала над облаштуванням цілої ферми.

Сьогодні на Vitamins Greens представлений асортимент із 13 видів мікрозелені. На цьому жінка не зупинилась і окрім насіння пророщує ще й пшеницю, чечевицю, нут та зелену гречку.

Усі рослини підприємиця вирощує під пресом, тобто ставить кілька засіяних насінням лотків один на одного, а зверху кладе невеликий камінь. Через кілька днів зелень у лотках настільки проростає, що, буває, власною силою навіть скидає камінь.

«Родзинкою» своєї ферми Оксана Черемісіна вважає вітграс, тобто сік з паростків пшениці.

Під час своєрідної екскурсії дехто з жінок навіть виявив бажання працювати з Оксаною Черемісіною.

Під час зустрічі візітерки висіяли кілька лотків мікрогріну і власноруч спробували себе у цікавому виді бізнесу, який можна легко започаткувати та розвинути.

Начальниця управління соціальних служб сім’ї, дітей та молоді Луцької міської ради Ліна Галан подякувала власниці ферми за гостинність та відзначила, що такі зустрічі, на яких успішні бізнесвуменки можуть особисто розповісти про свої історії успіху, дуже цінні, відтак хаб буде і надалі організовувати такі заходи.

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром