Новини районів: головні події 22–26 лютого

26 Лютого 2016, 17:29
2553 Джерело: www.travelua.com.ua

Повернення з полону, смерть від наркотиків і порятунок з вогню – таким запам’ятався лучанам тиждень, що минає. 

Традиційно Район.Луцьк підготував список найважливіших подій, які сталися у районах міста.

33-й РАЙОН

Проспект Соборності,20
Проспект Соборності,20

На проспекті Соборності, 20 внаслідок необдуманого будівництва біля РАЦСу сусідній будинок тріщить по швах.

На проспекті Соборності діти та інваліди претендують на одне приміщення. Для центру реабілітації інвалідів «Джерело життя» хочуть знайти нове приміщення, оскільки на його місці планують відкрити додаткову групу для дитсадка № 20.

На проспекті Відродження мешканці конфліктують з директором поліклініки за підвал. Городяни, яким належить частина будівлі на проспекті Відродження, 51, звинувачують керівника у тому, що він не пускає їх до підвалу, де прокладені усі комунікації.

Алейні доріжки на вулиці Кравчука  – у неналежному стані і додають незручностей дітям, які йдуть до навчальних закладів. Просять провести роботи із благоустрою і відремонтувати покриття доріжок.

Містом гуляє кумедний напівголий чоловік. На проспекті Відродження помітили чоловіка похилого віку, який попри всі стандарти вирішив напівголим прогулятися містом.

 

ЦЕНТР

Покладання квітів до памятника Лесі Українки
Покладання квітів до памятника Лесі Українки

Неадекватний працівник київської академії МВС влаштував «цирк». Громадські активісти разом з поліцією затримали працівника київської академії МВС Олександра Волошина, якого за хуліганство доправили в поліцію.

На вулиці Винниченка злодій намагався викрасти з магазину спиртні напої. Один із відвідувачів магазину взяв з полиці три пляшки горілки й почав утікати. Зловмисника затримали відвідувачі магазину.

Неподалік готелю «Україна» демонтували зупинку громадського транспорту та вже перенесли на старе місце – за драмтеатр.

Поремонтували сходи біля будинків на проспекті Волі, 56 і 60. Тепер місцеві жителі можуть спокійно ходити сходами.

На вулиці Винниченка водій «Hyundai Elantra», переїхавши суцільну смугу, врізався у «КІА Ріо», водій якого, якраз повертав у провулок. На щастя, серйозних травм жоден з водіїв не отримав. На місце події викликали поліцію.

Посадовці разом з представниками творчої інтелігенції та молоддю поклали квіти до підніжжя пам’ятника Лесі Українки на Театральному майдані. Так святкували 145-ту річницю з дня народження видатної поетеси.

 

СТАРЕ МІСТО

Біля Центрального ринку зіткнулися два автомобілі. Одна автівка пропускала пішохода, а друга втаранилася у неї. Пасажири та водії автомобілів травм не отримали. На деякий час частково  перекрили рух транспорту. Патрульні регулювали рух.

Хлопці мало не померли від невідомих наркотиків. На вулиці Лютеранській поблизу «будинку химер» скульптора Миколи Голованя місцеві жителі побачили шістьох хлопців віком від 23 до 27 років, які неадекватно поводилися. За словами поліцейських, які прибули на місце події, п'ятеро хлопців перебували в стані наркотичного сп'яніння.

Навпроти школи № 8 на площі Возз'єднання у сквері відпала плита зі сходів, що ведуть на вулицю Данила Братковського.

 

МАЛООМЕЛЯНІВСЬКИЙ МАСИВ

Пандус біля будинку на Львівській пообіцяли зробити навесні. Два роки тому влада вже обіцяла зробити тут пандус. Втім жодних результатів люди так і не дочекалися, тому за справу взялися активісти «Народного контролю».

Жителі будинків № 99 та № 95 на вулиці Володимирській просять перевірити законність будівництва, бо воно обмежує їхні права. Скаржаться на підприємця Кушнірука, який між будинками вирішив збудувати магазин та офісне приміщення.

У влади просять прибрати узбіччя та річку Омелянівку на вулиці Володимирській. Таке звернення опублікували на сайті Єдиної системи місцевих петицій,  триває збір підписів.

 

РІВНЕНСЬКА

Зустріли Сергія Дмитрука
Зустріли Сергія Дмитрука

Мешканці одного з дворів на вулиці Рівненській скаржаться, що відтоді, як закрили котельню, вона стала осередком скупчення сміття та місцем проживання безхатченків.

На вулиці Рівненській у власній квартирі мало не згоріло літнє подружжя. Невідомі вночі підпалили квартиру, де мешкає лежача хвора бабуся та її 73-річний чоловік. Пожежа завдала збитків на понад 65 тисяч гривень.

На вулиці Рівненській лучани зустріли бійця АТО Сергія Дмитрука, який майже півтора року перебував у полоні на сході країни.

 

РАЙОН ГУЩА

Вулиця Конякіна
Вулиця Конякіна

Безхатченки ледь не спалили багатоповерхівку. Опівночі жителі будинку Наливайка, 4 були змушені викликати пожежників через різкий запах горілого. Як з’ясувалось, інцидент стався через бомжів, які проживали в підвалі будинку.

Муніципали судитимуться із нелегальними торговцями. На вулиці Конякіна, 12 під час рейду інспектори відділу протидії стихійній торгівлі департаменту муніципальної поліції склали протокол за торгівлю з рук у невстановлених місцях.

Депутати не дали в оренду землю на вулиці Єршова під авторинок. Авторинок уже шість років не платить гроші за землю. Це завдало збитків міському бюджету на 2,8 мільйона гривень.

На вулиці Конякіна поблизу автозаправки«ОККО» автомобіль «Audi» збив чоловіка, який переходив дорогу в забороненому місці. Чоловіка доправили до лікарні.

 

РАЙОН КІЧКАРІВКА

Вулиця Ковельська
Вулиця Ковельська

На вулиці Ковельській п’яна жінка втрапила під колеса авто. Патрульні надали домедичну допомогу потерпілій до приїзду швидкої.

На вулиці Ковельській біля колишньої «Чай Хани» вже кілька місяців лежить обрізане гілля, а земля наче встелена сміттям. Крім зрізаних чагарників, тут повно сміття, у якому шукають їжу ворони та бродячі собаки.

 

ДПЗ

Мешканці району просять створити безплатні гуртки у спортклубі «Голуба стріла». Свої підписи під зверненням до міського голови поставили 1 180 мешканців мікрорайону, а також 460 дітей та головний дільничий району.

У районі ДПЗ на вулиці Бенделіані після ремонту є ями на дорозі. А на вулиці Станіславского небезпечний пішохідний перехід: при виїзді з повороту обмежена видимість дороги.

 

ВИШКІВ

Мешканка будинку на вулиці Озерецькій, 12 скаржиться, що часто сусіди викидають сміття з балконів, а в дворі погано прибирають.

 

ЗАВОКЗАЛЬНИЙ РАЙОН

Біля входу до пологового будинку на вулиці Гулака-Артемовського адміністрація встановила бетонні конструкції, які перешкоджають проїзду транспорту. Варто зауважити, що біля медичного закладу  досі відсутня автостоянка, хоча лікарня обслуговує як лучан, так і жителів області.

 

РАЙОН ВЕРЕСНЕВЕ

Мешканці вулиці Цукрової звинувачують ЖКП № 2 у затопленні двох квартир і вимагають компенсації. Через розрив центральної системи опалення у будинку  затопило дві квартири.

 

ДУБНІВСЬКИЙ РАЙОН

Аварійну ситуацію в школі ліквідують протягом місяця. У школі-інтернаті на вулиці Дубнівській знімуть плитку з фасаду третього поверху, аби вона не падала на дітей.

 

55-й РАЙОН

Лучани просять міську владу виділити кошти на добудову школи № 27, яка знаходиться у 55-му мікрорайоні. Таку петицію опублікували на сайті Єдиної системи місцевих петицій, триває збір підписів.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром