Вшанували памʼять лучан, які загинули під Волновахою девʼять років тому

22 Травня 2023, 15:16
Скорботні заходи відбулися в памʼять трагічній даті в історії Волині та України 518
Скорботні заходи відбулися в памʼять трагічній даті в історії Волині та України

22 травня у Луцькій громаді вшановували пам’ять лучан, які полягли під час захисту суверенітету та територіальної цілісності України. 

Скорботні заходи відбулися в памʼять трагічній даті в історії Волині та України – 9 річниці розстрілу волинських військових під Волновахою на Донеччині. Про це йдеться на сайті Луцькради. 

Трагедія сталася на світанку 22 травня 2014 року. На блокпост 51 окремої механізованої бригади ЗСУ, що розміщувався у лісосмузі неподалік Волновахи, зненацька напали бойовики так званої ДНР і жорстоко розправилися з українськими бійцями. Внаслідок обстрілів тоді загинуло 18 чоловік, ще 30 отримали поранення. Це були перші важкі втрати в неоголошеній російсько-українській війні.

Щоб скласти шану загиблим під Волновахою, а також усім, хто за першим покликом став на захист Вітчизни, у понеділок на Театральний майдан прийшли родичі військових, небайдужі громадяни, керівники громади та області. У пам’ять про полеглих у 2014 році воїнів поклали квіти до фотостенду «Герої Небесної Сотні – Загинули за Єдність України». За спокій душ спочилих захисників священнослужителі відправили заупокійну літію.

 

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024