У Луцьку на благодійному ярмарку збирають кошти на нове авто для ЗСУ

20 Травня 2023, 18:13
Благодійний ярмарок 1308
Благодійний ярмарок

На проспекті Волі, біля головного корпусу Волинського національного університету імені Лесі Українки, на благодійному ярмарку збирають кошти на нове авто для захисників.

Ярмарок відбувся 20 травня. Там побувала і журналістка Район.Луцьк.

Благодійний фонд «З рук у руки» спільно з благодійним фондом «Старе місто», «Автомайданом Волинь» і Центром позашкільної освіти Волинської обласної ради організували цей ярмарок.

На ярмарку, окрім продукції, яку можна придбати, також можна побачити виставку трофеїв війни.

Захід відбувається другі вихідні поспіль. Минулих вихідних на заході були присутні пластуни і так, як сьогодні, виступали творчі колективи.

Минулих вихідних зібрали половину необхідної суми. 

Збирають на пікап для 57 бригади, групи розвідки, адже вони втратили свій останній робочий автомобіль.

Лучанин з цього підрозділу зараз поранений, лежить у шпиталі. Планують зібрати гроші та завершити цю акцію до моменту, коли він видужає. Щоб він повернувся на фронт на новому автомобілі.

На ярмарку можна побачити вироби від кав’ярні-кондитерії «Старе місто». Вироби виготовляли дітки з церебральним паралічем, «сонячні» дітки, майстри, що перебувають закордоном.

Лариса Дорощук розповіла, що кав’ярня-кондитерія «Старе місто» була заснована першою в Україні. У кав'ярні двоє офіціантів із синдромом Дауна. Вони працюють, готують каву для відвідувачів. Жінка вважає офіціантів відповідальними. В кав’ярні також проходять майстер-класи.

Лариса Дорощук
Лариса Дорощук

Зараз це волонтерський центр, від якого кожен день відправляють машини на Бахмут, Лиман, Куп’янськ та інші напрямки. Люди звертаються навіть, щоб передати індивідуальні посилки для знайомих. 

«Волонтерська справа повинна стояти на першому місці, бо це наші рідні. Немає чужих захисників. Всі захисники – наші рідні», – вважає Лариса Дорощук.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024