Художньому музею Луцька – 50 років

19 Травня 2023, 12:22
Художній музей Луцька 632
Художній музей Луцька

Цього року Художній музей міста відзначає 50-річчя.

 Він відкрив свої двері для відвідувачів у 1973 році. У четвер, 18 травня, у рамках відзначення міжнародного дня музеїв, тут відкрилася виставки робіт «Скарбниця. Твори українських художників 20 ст. із колекції Волинського краєзнавчого музею».

Захід відвідали заступниця міського голови Ірина Чебелюк, директорка департаменту культури Тетяна Гнатів, запрошені гості та поціновувачі мистецтва.

«Сьогодні святкує не лиш професійне, а й особисте свято директор музею, Заслужений працівник культури України Зоя Навроцька. Я щиро вітаю Зою Михайлівну з Днем народження від імені міського голови та від імені Луцької міської ради. Це чудово, що професійне свято збігається з особистим, адже ви та людина, яка живе своєю роботою та, мабуть , не уявляє себе в іншій сфері, аніж музейна справа. Ми зичимо вам міцного здоров’я, натхнення, сил, енергії, нових творчих ідей, а ми, в свою чергу, завжди їх підтримуватимемо. Адже Художній музей є серцем та перлиною нашого міста», – виступила Ірина Чебелюк.

Зоя Навроцька подякувала усім, хто цінує мистецтво та прийшов на відкриття виставки. Вона розповіла, що у зв’язку з війною класичні твори були евакуйовані зі стін музею. Але для того, щоб музей працював та жив, тут виставили картини українських художників. В експозиції представлені твори різних жанрів та стилів, тож усіх лучан та гостей міста запрошують прийти познайомитися з чудовими творами українських митців.

 

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024