Активісти розповіли, через що їх могли побити

25 Лютого 2016, 18:16

Громадські активісти, члени атестаційної комісії Сергій Чуріков та Богдан Климчук розповіли подробиці і ймовірні мотиви їх побиття у Луцьку кілька днів тому.

Про це йшлося під час прес-конференції членів атестаційної комісії при Головному управлінні Національно поліції України та активістів Волині, пише Інформаційне агентство Волинські Новини

Чоловіків побили 6 днів тому – напади трапились з різницею у півгодини в різних місцях Луцька. Член атестаційної комісії Сергій Чуріков відкидає будь-які мотиви нападу, окрім громадської роботи, а саме те, що пов’язано з процесом реформування поліції.

Трьох нападників чоловік помітив заздалегідь. Напали, з його слів, блискавично, швидко побили. Більше 10 ударів прийшлось на голову, 5-6 – на тіло. Зі слів Чурікова, у нападників був підготовлений алгоритм дій, а цінних речей, які були при Чурікову, вони не взяли.

«Я відкрив ключем під’їзд, в руках було портмоне. Вони його навіть не зачепили. Я був при свідомості, хоча був елемент шоку. Викликав поліцію, швидку. Мені наклали 9 швів. Тиждень лежав в лікарні, зараз нормально себе почуваю», – каже пан Сергій.

Окрім того, нападники пошкодили його автомобіль, ремонт якого обійдеться, зі слів Чурікова, в 20-30 тисяч гривень.

На Богдана Климчука напали за півгодини після побиття Чурікова. Він відбувся лише декількома ударами і без важких ушкоджень. Адже, з його слів, нападників в балаклавах відлякали свідки. Проте коментувати подробиці побиття він відмовився, зважаючи на те, що триває слідство. Напад на нього Климчук також пов’язує з громадською діяльністю: «Того дня ми атестували вище обласне керівництво, і нам (членам комісії, - авт.) так і говорили: «Вам ще в цьому місті жити».

Також окремі члени атестаційної комісії отримали погрози. Наступного дня Сергію Рижкову на лобовому склі автівки залишили записку з написом: «Ти наступний». До матерів декількох членів комісії телефонували з погрозами щодо їхніх дітей.

Насамкінець, Сергій Чуріков заявив, що на даному етапі немає причин не довіряти слідству та закликав дочекатись розслідування, додавши, що «у справі можуть бути несподівані повороти».