Активісти розповіли, через що їх могли побити

25 Лютого 2016, 18:16
1760

Громадські активісти, члени атестаційної комісії Сергій Чуріков та Богдан Климчук розповіли подробиці і ймовірні мотиви їх побиття у Луцьку кілька днів тому.

Про це йшлося під час прес-конференції членів атестаційної комісії при Головному управлінні Національно поліції України та активістів Волині, пише Інформаційне агентство Волинські Новини

Чоловіків побили 6 днів тому – напади трапились з різницею у півгодини в різних місцях Луцька. Член атестаційної комісії Сергій Чуріков відкидає будь-які мотиви нападу, окрім громадської роботи, а саме те, що пов’язано з процесом реформування поліції.

Трьох нападників чоловік помітив заздалегідь. Напали, з його слів, блискавично, швидко побили. Більше 10 ударів прийшлось на голову, 5-6 – на тіло. Зі слів Чурікова, у нападників був підготовлений алгоритм дій, а цінних речей, які були при Чурікову, вони не взяли.

«Я відкрив ключем під’їзд, в руках було портмоне. Вони його навіть не зачепили. Я був при свідомості, хоча був елемент шоку. Викликав поліцію, швидку. Мені наклали 9 швів. Тиждень лежав в лікарні, зараз нормально себе почуваю», – каже пан Сергій.

Окрім того, нападники пошкодили його автомобіль, ремонт якого обійдеться, зі слів Чурікова, в 20-30 тисяч гривень.

На Богдана Климчука напали за півгодини після побиття Чурікова. Він відбувся лише декількома ударами і без важких ушкоджень. Адже, з його слів, нападників в балаклавах відлякали свідки. Проте коментувати подробиці побиття він відмовився, зважаючи на те, що триває слідство. Напад на нього Климчук також пов’язує з громадською діяльністю: «Того дня ми атестували вище обласне керівництво, і нам (членам комісії, - авт.) так і говорили: «Вам ще в цьому місті жити».

Також окремі члени атестаційної комісії отримали погрози. Наступного дня Сергію Рижкову на лобовому склі автівки залишили записку з написом: «Ти наступний». До матерів декількох членів комісії телефонували з погрозами щодо їхніх дітей.

Насамкінець, Сергій Чуріков заявив, що на даному етапі немає причин не довіряти слідству та закликав дочекатись розслідування, додавши, що «у справі можуть бути несподівані повороти».








 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром