Боратинська громада спіпрацюватиме з німецьким муніципалітетом

18 Травня 2023, 09:51
Сергій Яручик та Манфред Шерер 463
Сергій Яручик та Манфред Шерер

Боратинська громада та муніципалітет Шпрендлінген-Генсінген (Німеччина) уклали угоду про партнерство. 

Підписання договору відбулося у партнерській громаді за участю Боратинського сільського голови Сергія Яручика та бургомістра Шпрендлінген-Генсінген Манфреда Шерера. Про це йдеться на сайті громади.

Також на церемонії партнерства були присутні консул України у Франкфурті-на-Майні Сергій Драган, керівник державної канцелярії землі Рейнланд-Пфальц Роман Герман, керівник відділу партнерства районної адміністрації Майнц-Бінген Рікарда Керл, колишній бургомістр Шпрендлінгена Манфред Бухер, місцеві мешканці, а також українці, які змушені були покинути свої домівки через війну і знайшли прихисток у Німеччині.

Угода передбачає зміцнення економічних, соціальних, культурних зв’язків між громадами. Зокрема, організацію взаємних візитів, обмінів молоддю, налагодження партнерства між закладами освіти, впровадження спільних проєктів у сфері культури, туризму, екологічної безпеки та захисту клімату, діджиталізації. До слова, партнерство Боратинська громада–Шпрендлінген-Генсінген вже реалізувало ряд спільних ініціатив, зокрема, візит до Боратинської громади задля обміну досвідом, гуманітарну місію з метою підтримки осіб, які постраждали внаслідок війни, проєкт «Забезпечення безперебійного теплопостачання комунальних закладів Боратинської громади».

«Підписання договору – знакова подія в історії нашого партнерства, адже це підсумок дворічної роботи, – розповідає очільник Боратинської громади Сергій Яручик. – Це своєрідний символ довіри, а також сигнал, який демонструє потужну підтримку з боку наших партнерів. Нам вже вдалося зробити дуже багато спільно і я переконаний, що наша співпраця буде міцнішати!».

Під час візиту до муніципалітету Шпрендлінген-Генсінген делегація Боратинської громади відвідала адміністрацію та енергетичне агентство у Шпрендлінгені, початкову школу, місцеву добровільну пожежну команду, молодіжний центр у Генсінгені, очисні споруди в Грольшеймі.

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром