Театральний майдан: збирають підписи проти підземного ринку

25 Лютого 2016, 14:25
2453

Лучанин просить міську владу не зводити підземно-наземний базар на Театральному майдані, окільки  у центрі і без того достатньо закладів торгівлі та відпочинку.

Таку петицію зареєстрував у четвер, 25 лютого, Анатолій Котлюк.

«У центрі Луцька, на Театральному майдані, владці вже багато років планують зведення підземного переходу, який сполучатиме майдан під проспектом Волі з обома боками початку вулиці Винниченка», – нагадує він.

Автор петиції зазначає, що на перший погляд, така прекрасна ідея має одну суттєву ваду.

«Під землею та замість ялинок на Театральному майдані зроблять купку магазинів. Щось штибу кіосків у київському метро. Така надбудова не тільки зменшить вільний простір майдану, який і так захаращений будівлями, але й знищить один з «зелених острівців», який там є»,  – аргументує Анатолій Котлюк.


 Крім того, він зазначає, що «у центрі міста і без того достатньо закладів торгівлі та відпочинку».

«Звертаємося до міської ради з закликом не ухвалювати цей та подібні проекти та обмежитися лише зведенням безпосередніх переходів без обладнання торгових точок чи розважальних закладів», – просить автор звернення.

Наразі петицію підписали 6 осіб з 300 потрібних, щоб її розглянули у міській раді.

Нагадаємо, краєзнавець Ігор Левчук розкритикував ідею ринку під Театральним майданом. Він вважає, що будівництво підземного переходу та ринку у центрі міста не відповідає ні правовим нормам, ні інтересам міста.

Коментарі
25 Лютого 2016, 23:53
ya tezh proty
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром