Луцькі муніципали просять підприємців встановити смітники

09 Березня 2018, 13:45
Просять смітники 4528
Просять смітники

Працівники муніципальної варти міста хочуть зробити Луцьк чистішим, і просять встановити сміттєві уни відповідно до правил благоустрою міста. Допис із відповідним проханням мунвартівці оприлюднили на своїй сторінці у Facebook у п'ятницю, 9 березня.

Текст прохання подаємо без змін.

«Шановні керівники комунальних закладів та суб’єкти підприємницької діяльності Луцька. Департамент муніципальної варти міста звертається до вас з проханням встановити поблизу своїх приміщень урни для сміття, адже це передбачено Правилами благоустрою міста Луцька. 
Смітники повинні бути металеві або бетонні. Заборонено встановлювати картонні коробки чи пластикові урни домашнього типу, адже в разі потрапляння в них недопалків, вони можуть загорітися. 

Керівники закладів торгівлі, сфер послуг та громадського харчування повинні особисто контролювати наявність урн поблизу входу та виходу з приміщень. В разі їх відсутності, муніципали видаватимуть приписи на встановлення. Якщо ж виконання приписів підприємці проігнорують, інспектори складатимуть адміністративні протоколи. 

Станом на сьогодні, більшість ФОПів облаштували свої заклади смітниками і працюють за правилом «Чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять». Однак, є й такі, яким необхідно щоденно нагадувати про наявність смітників поблизу приміщень. Таких підприємців інспектори департаменту муніципальної варти Луцька карають адмінпротоколами. 

Разом з тим, після встановлення смітників, суб'єкти підприємницької діяльності повинні їх утримувати в належному стані. Слідкувати, щоб вони були не пошкоджені та щоденно вивільняти з них сміття. 

Окреме прохання до власників кав’ярень та мобільних точок продажу кави. Вам необхідно встановити об’ємніші урни, адже, здебільшого, громадяни викидають туди одноразові стакани після випитого напою, а вони займають багато місця. 

Встановити урни для сміття необхідно до 20 березня, щоб в подальшому уникнути візитів муніципалів, які за невиконання цього прохання складатимуть адміністративні протоколи. 

Допис із проханням мунвартівців
Допис із проханням мунвартівців

Довідково: Згідно з п. 3.1.4 «Правил благоустрою міста Луцька», суб’єкти благоустрою зобов’язані встановлювати урни біля входів і виходів з адміністративних, побутових, навчальних, торгових та інших будівель і споруд, біля торгових палаток, павільйонів (урни повинні утримуватися в належному технічному та естетичному стані і щодобово звільнятися від сміття до 8-ої години ранку)», – ідеться в дописі муніципалів.

Читайте також: Ковельська: водієві «Джипа» не дали засмітити узбіччя дороги.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром