У Луцьку відспівали загиблих Олександра Бебка та Анатолія Харитонова

12 Травня 2023, 13:44
Світлини загиблих Олександра Бебко та Анатолія Харитонова 1904
Світлини загиблих Олександра Бебко та Анатолія Харитонова

Луцька громада провела в останню путь двох своїх захисників.

Олександр Бебко та Анатолій Харитонов загинули 8 травня в районі населеного пункту Богданівка Донецької області, захищаючи територіальну цілісність та незалежність України. Відспівування військовослужбовців відбулося у п’ятницю, 12 травня, у Кафедральному соборі Святої Трійці. На прощанні побувала журналістка Район.Луцьк.

Олександр Бебко народився 31 травня 1980 року. Загинув у віці 32 років під час виконання бойового завдання на Донеччині.

Анатолій Харитонов народився 2 липня 1967 року. Загинув у віці 55 років під час виконання бойового завдання на Донеччині.

Прощання почалося об 10:30. Чимало людей прийшли до початку панихиди попрощатися з загиблими захисниками. Вхід до собору Святої Трійці був заповнений квітами. 

Біля хрестів багато вінків, на стрічках скорботні слова: «Рідному татусеві від доньки та внука, зятя», «Останній дар свату від сім’ї Кот», «Брату Анатолію від побратима Морячка», «Вічная пам’ять від сім’ї Бернацьких», «Дорогому братику від брата і його сім’ї», «Улюбленому чоловіку Анатолію від дружини» та інші.

Проповідь говорить отець Юрій Близнюк:

«Більше року повномасштабної війни багатьох людей втомили. Та не забуваємо, що війна триває вже дев’ять років. Війна – це смерть. Війна – це біль. Війна – це кров. Війна – це страх. Який треба подолати, щоб запанувало життя. І кожен на своєму місці має докладати максимальних зусиль, щоб ця перемога наблизилась», – промовив священнослужитель.

Після завершення панахиди труни з тілами Олександра та Миколи в супроводі скорботної процесії пронесли Театральним майданом.

Оркестр Національної гвардії міста Луцьк виконав Державний Гімн. Слова Гімну співали всі присутні: рідні та близькі загиблих, священнослужителі, перехожі, які зупинились проводити захисників в останню путь.

Поховали військових Олександра Бебка та Анатолія Харитонова на міському кладовищі у селі Гаразджа.

 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром