Коли можна буде відвідати нові підземелля вежі Чарторийських

12 Травня 2023, 12:09
Фото ілюстративне 801
Фото ілюстративне

Стало відомо, коли туристи зможуть відвідати нові підземелля вежі Чарторийських та монастиря єзуїтів у Луцьку.

 

 

Про це у коментарі виданню ВСН розповіла керівниця управління міжнародного співробітництва та проєктної діяльної міськради Анна Вінцюк.

За її словами, відкриття підземелля планується у другій половині червня. 

Нагадуємо, його презентація відтерміновувалася вже кілька разів: спершу підземелля мали відкрити у травні 2022 року, а потім йшла мова про цей же місяць 2023.

Крім отримання знань про минувшину Луцьку й пам'ятки, лучани й гості міста зможуть, так би мовити, перенестися у той час за сучасним можливостям техніки.

«Найбільше відкриття для відвідувачів буде тоді, коли вони, власне, туди зайдуть. Там багато різноманітних інтерактивних речей. Вони зможуть дізнатися не тільки інформацію про саму пам'ятку, історію Луцька й про його видатних діячів, а й скористатися різноманітними VR-технологіями – можливостями віртуальної реальності – провзаємодіяти з інсталяціями», – пояснює Вінцюк.

До слова, вежа Чарторийських стане однією із 10 локацій у мобільному додатку «Таємниця двох веж», який планують створювати у межах реалізації транскордонного проєкту «Таємниці двох веж: промоція історичної спадщини Луцька та Любліна через інноваційні технології». 

«Власне, також у межах проєкту буде промоційне відео, однією із локацій якого вона також є. Ми максимально будемо промувати відреставровану в межах проєкту Європейського Союзу вежу Чарторийських», – додає вона.

Читайте такожУ Луцьку археологи завершили дослідження провалля поблизу Замкової площі

 

 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром